Műszaki hiba rondított bele Báldi Gergő TCR-bemutatkozásába

Ennek ellenére már élete első TCR-hétvégéjén pontokat szerzett a M1RA #NextMichelisz győztese.

tcr-eastern-eu-baldi-gergo-m1ra.jpg

Miután a Swift Cup Europe, ahol egész évben versenyzett, eldőlt a bajnokság szempontjából, kihagyta az év utolsó hétvégéjét, helyette – ugyanúgy a csehországi Brnóban maradva – a kelet-európai TCR-bajnokságban állt rajthoz Báldi Gergő, ezzel Michelisz Norbert és a M1RA felfedezettje átesett TCR-es tűzkeresztségén.

Vendégpilótaként nemcsak a Hankook-abroncsokkal, de 30 kiló pluszsúllyal is meg kellett birkóznia bemutatkozásakor. Ennek ellenére a túraautó-világkupa kétszeres e-sport-bajnoka az időmérő edzésen a nyolcadik helyre kvalifikált, majd pozícióját tartva nyolcadikként is intették le az első futamon, egy ideig pedig a hatodik helyen is haladt.

A vasárnapi második versenyt csakugyan a nyolcadik rajtkockából várhatta, szervómeghibásodás miatt kicsúszott a pályáról, és ugyan vissza tudott kecmeregni a bokszba, kiállni kényszerült. A kelet-európai TCR-sorozat szezonzáró futamait egyébként Carol Wittke nyerte, míg a bajnok Michal Makeš lett, mindössze négy ponttal Tomáš Pekař előtt végezve.

Annak ellenére, hogy két hétvégét is kihagyott Báldi előkelő helyen végzett a Swift Cup Europe-ban, Csuti Zoltánnal közösen – a „kétkezes” szabály értelmében – a negyedik helyet csípték el.

Fotó: TCR Eastern Europe

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716681552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása