DTM: Tarolt a Red Bull-junior a Red Bull Ringen

Duplán is Red Bull- és Ferrari-sikerrel zárult a DTM osztrák kitérője: Liam Lawsont nem lehetett legyőzni, amivel jelentősen javította bajnoki esélyeit.

si202109050604_news.jpg

Ausztriában folytatódott az elmúlt hétvégén a német túraautó-bajnokság (DTM), a szezon ötödik fordulóján mindkét verseny Liam Lawson győzelmét hozta. A Red Bull AF Corse új-zélandi versenyzője szombaton az élről indulva simán nyert szombaton, majd a második futamon a bokszkiállásnál ugrotta át az élről induló Marco Wittmannt (BMW).

A Red Bull kötelékébe tartozó másik, ám parkolópályán lévő versenyzője, Alexander Albon szombaton negyedik lett, de vasárnap egy defekt miatt nullázott. Így most le is maradt Lawsontól a bajnokságban a thai-brit pilóta: 53 pontos hátrányban a 7. helyen áll.

si202109050581_news.jpg

Lawson mögött az első futamon Maximilian Götz (Mercedes) a második, vasárnap pedig a harmadik helyen végzett, előbbin a dobogó legalsó fokára Philip Ellis (Mercedes) harmadik lett. A bajnokságban vezető Kelvin van der Linde egy 5. és egy 6. hellyel zárt, viszont dupla sikerével Lawson jelentősen faragott lemaradásán a Ferrarival.

A Formula–2-ben is versenyző új-zélandi 49 pontos hátrányból kezdte a hétvégét, ehhez képest 12 ponttal dél-afrikai ellenfele mögött lemaradva várja a folytatást. A DTM 2021-es idényének következő fordulóját a jövő hétvégén rendezik a hollandiai Assenben.

Fotó: Lucas Pripfl, Philip Platzer / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6816680928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása