Átnevezik az F1-es naptár egyik leghíresebb kanyarját

Két héttel az Olasz Nagydíj előtt jelentették be a változást.

monzafriday30.jpg

Április 25-én Michele Alboreto halálának 20. évfordulója: a Formula–1-ben több mint 200 nagydíjon rajthoz álló, abból ötöt megnyerő olasz versenyző a Lausitzringen szenvedett halálos balesetet egy sportautó tesztelése közben – mindössze 44 évet élt.

Ennek apropóján az olasz autóklub (ACI) úgy döntött, kanyart neveznek el Alboretóról: az eddig Parabolicaként ismert utolsó kanyart keresztelik át Curva Alboretóra a monzai versenypályán – számolt be a hírről a Motorsport.com. 1955-ben emelték be a Parabolicát az Autodromo Nazionale Monza vonalvezetésébe, azóta a világ egyik leghíresebb kanyarja lett.

A kanyar átnevezésére hivatalosan az Olasz Nagydíj szombati napján kerül sor, melyen az olasz felesége, Nadia és más családtagok is jelen lesznek, Angelo Sticchi Damianival, az ACI elnökével, valamint Stefano Domenicalival együtt.

Alboreto a pályához közeli Milánóban született, legjobb szezonját 1985-ben teljesítette, amikor második lett az összetettben. 1997-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órást, de versenyzett a DTM-ben és az IndyCarban is. Pályafutása utolsó előtti F1-es dobogóját épp Monzában szerezte: 1988-ban ferraris csapattársa, Gerhard Berger mögött, a második helyen intette le a kockás zászló.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216673972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása