Doohan nyerte a főfutamot, egyre szorosabb az F3
Formula–3 2021: Spa-Francorchamps – Főfutam

Habár a második helyről induló Victor Martins próbálta megszorongatni, a második sprintversenyhez hasonlóan a főfutamon is Jack Doohan győzött, amivel a tabellán jelentősen közelebb ért a listavezető, ezúttal is nagy felzárkózást bemutató Dennis Haugerhez.

02_jack_doohan_trident_c_formula_motorsport_limited2.JPG

A szombati sprintfutamok után vasárnap újabb esőfutam várta a Formula–3 mezőnyét, jobbnak is látta a versenyirányítás, hogy a biztonsági autó felvezetésével rajtoljon el a mezőny. Három kör után lengették meg a zöld zászlókat, ezt követően megőrizte az első helyét az élről rajtoló Jack Doohan.

A Trident versenyzőjének nyomában tudott maradni azonban az Alpine akadémistája, Victor Martins, a francia az előzést is megkísérelte a győzelemért, de mivel pályán kívül hajtotta végre a manővert, vissza kellett engednie maga elé az ausztrált. Innentől fogva Doohan maga mögött tudta tartani ellenfelét, így a második győzelmét is megszerezte a hétvégén.

Doohan sikerével lényegesen szorosabbá vált a bajnoki összetett, ugyanis már csak 25 pont lemaradása, holott a hétvégét még 63 egységnyi hátrányban kezdte. Doohan és Martins mögött Alekszandr Szmoljar (ART Grand Prix) ért célba harmadikként, míg a bajnokságban vezető Dennis Hauger (Prema) a 14.-ről a 8. helyre zárkózott fel.

03_jack_doohan_victor_martins_alexander_smolyar_c_formula_motorsport_limited.JPG

A csapatbajnokságban csakugyan megcsappant a Prema fölénye a gyengébben sikerült hétvége után, hiszen Arthur Leclerc a 10., Olli Caldwell a 11. pozícióban szelte át a célvonalat. Így a bajnokságban általában domináns olasz együttes már csak 16 ponttal vezet a Trident előtt, míg az ART Grand Prix 88 egységnyi lemaradásban áll a harmadik helyen.

A széria egyetlen magyar versenyzője, Tóth László a 23. helyen végzett a Campos Racinggel.

A Formula–3-asok idei szezonja szünet nélkül, a jövő hétvégén folytatódik. Legközelebb Zandvoortban fog versenyezni a mezőny, ahol a bajnokság idei utolsó előtti fordulóját rendezik.

A főfutam végeredménye:

f3_2021_spa_r3.jpg

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316673926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása