Csak az orvosok tudták visszafogni a kezét és lábát törő magyar motorversenyzőt

Törött kézzel és lábbal, frissen műtött vállal is rajthoz állt volna, az orvosok azonban nem adták meg az engedélyt arra, hogy ilyen állapotban vegyen részt a spanyol Superbike-bajnokság navarrai hétvégéjén.

2021-08-27-kovacs_balint3.jpg

Fordulatokban gazdag Kovács Bálint számára a 2021-es idény, aminek folyamán sikeres Le Mans-i bemutatkozástól gyomorrontáson át csúnya bukásig mindenben volt része. A barcelonai hétvége időmérőjén esett nagyot Kovács, ám ennek ellenére rajthoz állt mindkét futamon, és mindkét alkalommal dobogóra is állhatott kategóriájában.

Csak a hazaérkezése után derült ki, hogy törött lábközépcsonttal versenyzett, mi több, a kézközépcsontja is eltört. Ennek ellenére a H-Moto Team élversenyzője a most hétvégi visszatérést célozta meg, azonban a múlt héten az edzőmotorjával is elesett, amikor arról akart meggyőződni, hogy törött, de gyógyulófélben lévő testrészei mennyire bírják a terhelést.

2021-08-27-kovacs_balint1.jpg

Leszakadt a válla, a tartószalagjai pedig elszakadtak az újabb bukás következtében, emiatt azonnal megoperálták. Sikeres volt a hirtelen beavatkozás, és bármennyire is bizakodó volt a csapat a hétvégi szereplést illetően, végül a magyar versenyző 20. születésnapján jelentették be, hogy kihagyja a hétvégét, nem áll rajthoz Navarrában.

Oldalunknak eljuttatott közleményében azt írta a H-Moto Team, hogy a múlt keddi műtéttől számított hatodik héten távolítják el Kovács Bálint vállából a beépített fémeket, addig gyógytorna és a Fit4Race különleges edzései várnak rá, hogy az utolsó versenyeken akár még a bajnoki címért is harcba szállhasson. Ő lenne az első magyar motorversenyző, aki spanyol bajnoki címet szerez, ám a tabella harmadik helyén állva várhatóan tovább nő majd jelenleg hétpontos lemaradása.

„Nagyon sajnálom, ami történt, hiszen jól haladt a rehabilitációm, ám az első, kispályás motorozásnál, ahol egyébként sem a lábam, sem a kezem nem fájt, ismételten elestem” – idézi a közlemény Kovács Bálint szavait. – „A vállam tönkrement és megműtötték. Ezzel végleg eldőlt, hogy a hétvégén nem lehetek ott Navarrában. Hogy mikorra épülök fel? Nos, ezek után nem merek időpontot mondani, ez attól függ, hogy a sérült részek miként reagálnak majd a gyógytornára és a rehabilitációs munkára.”

„Egy biztos: hat hétig, a fémek vállamból való kivételéig kizárólag gyógytornázhatok, még a kerékpározás is tilos, nemhogy a motorozás. Úgy gondolom, ha mindent az előírások alapján csinálok, akkor az októberi spanyol futamokon már visszatérhetek a pályára” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a lelkének nem tettek jól a történtek, hiszen így hirtelen nagyon messze került tőle a bajnoki cím.

2021-08-27-kovacs_balint2-jo.jpg

„Teljesen új érzéseket kellett megszoknom nekem és a Bálintot segítő csapatnak is, hisz nem a taktikát, vagy az utazással kapcsolatos dolgokat, az edzéseken használandó beállításokat beszéljük át, hanem orvosokkal és terapeutákkal egyeztetünk. De most ez a feladat, elősegíteni a teljes gyógyulást, hiszen a spanyol bajnokik mellett jöhet az újabb világbajnoki szereplés is, hiszen megkaptuk az ajánlatot a Bol d’Or 24 órásra is” – tekintett előre a következő időszakra Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonos-csapatvezetője, aki megjegyezte, hogy jelenleg az élvez prioritást, hogy pártfogoltja mihamarabb felépüljön.

Fotó: H-Moto Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416672600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása