F1: Megszólaltak a hatóságok Wolff Aston Martin-üzletéről

Friss lapértesülések szerint fellélegezhet Toto Wolff, a Mercedes vezetője, az Aston Martin-üzlete kapcsán ugyanis nem találtak bizonyítékot a bennfentes kereskedelemre.

m271647.jpg

Hétfőn szellőztette meg a kanadai Le Journal de Montreal, hogy bennfentes kereskedelemmel gyanúsították Toto Wolffot, mivel az osztrák amellett, hogy a Mercedes résztulajdonosa és csapatfőnöke, közismerten jó viszonyt ápol Lawrence Stroll-lal. A német és a brit pénzügyi hatóságok is elkezdték vizsgálni Wolff üzletét, több mint 60%-kal nőtt ugyanis az Aston Martin-részvények értéke, miután fél évvel később a Mercedes is úgy döntött, növeli tulajdonrészét a brit luxussportkocsi-gyártón belül.

Az érintettek nemigen kívántak nyilatkozni a témában, a RACER azonban a Financial Times beszámolójára hivatkozva arról ír, hogy tisztázódhatott Wolff a gyanú alól, mivel nem találtak bizonyítékot az ügylete kapcsán folytatott vizsgálat során – ezt a BaFin, vagyis a német hatóságok is megerősítették a lapnak. A brit piacfelügyelet ugyan továbbra sem szólalt meg, de úgy tűnik, ők is befejezték a vizsgálatot, anélkül, hogy bebizonyosodott volna, hogy Wolff tudott volna arról, milyen lépésre készül a Mercedes.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116670548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása