WTCR: Büntettek Michelisz kilökése miatt

Nem maradt retorzió nélkül Michelisz Norbert kiforgatása a Hungaroringen: a magyar versenyző visszaeséséhez hozzájáruló Néstor Girolamit megbüntették.

img_3104.jpg

Katasztrofálisan alakult magyar szempontból a túraautó-világkupa második futama a Hungaroringen: miután tíz másodperccel lekéste a bokszutcai lámpát, Rob Huff nem állhatott fel az első rajtkockába, Michelisz Norbert pedig a rajt utáni tülekedések áldozata lett. A magyar versenyző Hyundai-ját Néstor Girolami lökte neki Thed Björk Lynk & Có-jának, ami miatt a pálya szélén, ezzel együtt pedig a mezőny végén találta magát, ahonnan a 14. helyig tudott felkapaszkodni.

Azonnal vizsgálni kezdték kettejük esetét, pár órával a leintés után ítéletet is hozott a felügyelőtestület: a Münnich Motorsport argentinját találták vétkesnek, ezért ötmásodperces büntetéssel sújtották. Girolami ennek következtében a másodikról az ötödik helyre esett vissza, vagyis a futamgyőztes Santiago Urrutián (Lynk & Co) és Frédéric Vervisch-en (Audi) kívül Mikel Azcona, a Zengő Motorsport spanyol pilótája is a dobogón végzett. A hondás még Yann Ehrlacher-val szemben is pozíciót veszített, aki így visszavette a vezetést uruguayi márkatársától az egyéni összetettben.

via TouringCarTimes

Fotó: Papp Csaba / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116667398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása