Már a hétvégén akcióba lendül az ETCC-futamgyőztes magyar csapat

A hétvégén nemcsak a WTCR és az ETCR mezőnyében, hanem a kelet-európai TCR-bajnokság szlovákiai fordulóján is akad majd magyar érdekeltség. Közel két év után újra pályán lesz versenykörülmények között a Team Unicorse.

2021_tcr_photo_news_416.jpg

A csapat vezetése még az év elején jelezte, hogy még idén visszatér a kelet-európai TCR-be a Team Unicorse, csütörtökön pedig a TCR sajtóirodájának közleményéből az is kiderült, hogy már a soron következő hétvégén, a Slovakiaringen ott lesz újra a mezőnyben a gárda.

Halbaksz Ferenc csapatfőnök januári nyilatkozata alapján az autó már akkor is adott volt a csapatnál, most viszont már van is kit ültetni az Alfa Romeo Giulietta TCR-be: Gáspár Csaba lesz a csapat versenyzője a hétvégén, vele 17 fősre bővül a mezőny.

Majdnem másfél évtizedes múltra tekint vissza a Team Unicorse a magyar autósportban. Az első komolyabb lépést 2012-ben tette meg a csapat, amikor bemutatkozott a túraautó Európa-kupában (ETCC), legsikeresebb évét 2014-ben zárta, Kiss Norbival futamot is nyert. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel később a 2019-es „autósport-olimpián”, az FIA Motorsport Games-en képviselte Magyarországot.

Az ETCC mellett a nemzetközi TCR-ben is megvetette a lábát a csapat, 2017-ben Jedlóczky L. Márkkal állt rajthoz a Hungaroringen, aki egy 15. és egy 16. helyet szerzett a közép-európai Zóna-kupában megejtett ígéretes debütálást követően. Az Alfa Romeónak örök hűséget fogadó szekszárdi alakulat 2019-ben versenyzett már a kelet-európai sorozatban, akkor Amrein Rolanddal vett részt két fordulón.

Fotó: Team Unicorse / TCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816664774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása