Megölték a spái pálya vezérigazgatóját

Egybehangzó sajtóértesülések szerint saját férje ölte meg Nathalie Maillet-t, a Circuit de Spa-Francorchamps vezérigazgatóját.

si202008290089_news.jpg

Borzalmas autó- és motorsport vonatkozású tragédiáról számoltak be belga híradások. Mint arról az F1i.com is beszámolt, vasárnap reggel holtan találták az otthonában Nathalie Maillet-t, és ugyan a gyilkosság körülményei tisztázatlanok, sajtóértesülések szerint saját férje, Franz Dubois végzett vele, aki utána öngyilkos lett.

Dubois csakugyan meghatározó alakja volt a belga motorsportnak: saját csapatot üzemeltett, emellett pedig az arrafelé igencsak népszerű VW Fun Cup egyik társalapítója volt.

nathaliemaillet_2.jpg

Az 51 éves hölgy versenyzőcsaládból származott, korábban egy építészeti vállalkozást vezetett. 2016-ban azzal a céllal vette át a spái pálya irányítását, hogy korszerűsítse azt az infrastruktúrájával együtt. Ő felügyelte a pálya komoly jelentőséggel bíró, többéves felülvizsgálatát és diverzifikációs tervét, aminek része volt, hogy a motorversenyzést is visszahozzák az Ardennekbe.

A tragédia pont a rali-vb belgiumi fordulójának zárónapján rázta meg a belga motorsport világát. Spába augusztus végén ellátogat a Formula–1 mezőnye is, ahol a nyári szünet után az idény tizenkettedik állomását rendezik meg.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, fimewc.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316661040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása