Formula–E: Mercedes-pole az idényzárón, Evansnél az előny
Formula–E 2020/2021: Berlin ePrix – 2. időmérő edzés

Stoffel Vandoorne kezdheti az élről a Formula–E berlini fináléját, a bajnokesélyesek közül azonban messze Mitch Evans van a legjobb helyzetben.

1-eps705_060326sb3_3195_1.jpg

Lucas di Grassi szombati győzelme után vasárnap már az előző vonalvezetés fordítottját használhatta a Formula–E mezőnye a Tempelhof repülőtéren kialakított pályán. A délelőtti szabadedzések a bajnokságban vezető Nyck de Vries és Oliver Rowland elsőségét hozták.

Az első futam után összesen még 14 versenyzőnek volt esélye a bajnoki címre, az időmérő edzésen pedig csak Maximilian Günther esett ki a pixisből. Viszont a maradék tizenhárom esélyes közül messze Mitch Evans áll a legjobban, aki harmadik lett a Jaguarral, hat pozícióval előzve bárki mást, aki még beleszólhat a küzdelembe, míg az új-zélandi a negyedik helyet foglalja el a pontversenyben.

A listavezető De Vries csak a 13. időt autózta, míg csapattársa, Stoffel Vandoorne szerezte meg a pole-t az év utolsó futamára. 1:06.794-es körével alig több mint egy tizedmásodpercet adott a Nissan e.dams britjének, Oliver Rowlandnek, őket követte Evans. A második sorba még Alexander Sims (Mahindra), a harmadikba pedig Tom Blomqvist (NIO) és Norman Nato (Venturi) ért oda.

De Vries közvetlen üldözői közül Edoardo Mortara a 9., Jake Dennis pedig a 11. kockából indulhat a Venturival, illetve a BMW-Andrettivel. Eközben a szombati versenyre még első sort szerző DS Techeetah pilótái, Antonio Félix da Costa és Jean-Éric Vergne csak a nyolcadik rajtsort foglalhatják el.

A szezonzáró futam 15:30-kor veszi kezdetét magyar idő szerint, az év utolsó, mindent eldöntő összecsapását az Eurosport 2 közvetíti élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

formula_e_2020-2021_berlin_q2.jpg

Fotó: Sam Bagnall / Motorsport Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716660844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása