F1: Norris szárnyal, hatalmasat bukott a Mercedes

Összehasonlították, ki hogyan áll az év első tizenegy futama után a tavalyi idényhez viszonyítva. Dacára annak, hogy érdemben nem változtak a szabályok, óriási változások figyelhetőek meg.

2021hungariangrandprixsaturdaygp2111_140735_onz1928.jpg

Féltávhoz érkezett a Formula–1-es szezonja, és habár a tavalyi évad a koronavírus-járvány miatti versenytörlések által kurtábbra sikeredett a megszokottnál, összehasonlították, hogyan állnak a versenyzők tizenegy nagydíj után, valamint azt, hogy mennyit rontottak és javítottak előző évi teljesítményükhöz képest.

Mint arról korábban többször is írtunk, az új éra 2022-re történő halasztásával alig változtak a szabályok a királykategóriában, de még így is látványos különbségek alakultak ki. A legtöbbet Lando Norris javította, aki 48 ponttal számlál többet, mint tavaly ennyi verseny után. A McLaren brit pilótája jelenleg 113 egységgel a harmadik helyen áll, a tabellát vezető páros mögött.

A mezőny frontvonalában beszédes, mennyire elfogyott a Mercedes előnye, hiszen Lewis Hamilton – aki ugyan a Hungaroringen visszavette a vezetést a bajnokságban – 35 pontos hátrányban van tavalyi formájához képest, míg Valtteri Bottas esetében már 53 pont a különbség. Árulkodó az is, hogy sokat javult a Red Bull, hiszen Max Verstappen 40-nel több pontot gyűjtött, mint egy évvel korábban.

Csapatváltásának köszönhetően Sergio Pérez is sokat javított: a Red Bullhoz igazolt mexikói 36-tal szerzett több egységet, de a Ferrari párosa, Carlos Sainz Jr. (+32) és Charles Leclerc (+17) is sokat lépett előre. Viszont a két mercedeses mellett Daniel Ricciardo sem lehet elégedett első féléves mérlegével: az ausztrál 28 ponttal szegényebb, pedig tavaly még a papíron is jóval gyengébb Renault-val versenyzett.

Fotó: Andy Hone / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316659590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása