Bemutatkozik az IndyCarban az Alpine F2-es akadémistája

Új versenyző csatlakozik a hétvégén a tengerentúli sorozat mezőnyéhez.

01_christian_lundgaard_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.jpg

Már második évét futja a Formula–2-ben Christian Lundgaard: azok után, hogy tavaly két sprintgyőzelemmel hetedik lett a bajnokságban, az idei szezonban – két sprintversenyen szerzett dobogóval – mindössze a 12. helyen áll. Míg az F2-es nyári szünet még csak a felénél tart, az Alpine dán növendéke a hétvégén debütál az IndyCarban. Lundgaard a Rahal Letterman Lanigan Racing harmadik, 45-ös rajtszámú autóját fogja vezetni a második Indy GP-n, amivel idén öt alkalommal a többször is a legjobb tízben végző Santino Ferrucci versenyzett.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy kipróbálhatom az IndyCart” – fogalmazott Lundgaard, aki nemrégiben az alabamai pályán tesztelt az alabamai pályán. – „Nagyon szerencsés voltam eddigi pályafutásom során, mert hihetetlen autókat vezethettem, és várom már, hogy az IndyCart is kipipálhassam a listán. Teszteltem az autóval, lenyűgözött, és biztos vagyok benne, hogy versenykörülmények és rendkívül tehetséges versenyzők között még jobban fogom érezni magamat.”

jm2110fe06.jpg

„Sokat dolgoztunk rajta, hogy ez összejöjjön, és igyekeztünk rá a lehető legjobban felkészülni. Úgy érzem, készen állok a kihívásra. Minden IndyCar-futamot láttam idén, így az, hogy még idén felállhatok a rajtrácsra, elképesztő lehetőség” – tette hozzá a 20 éves versenyző, akinek hosszabb távon is alternatíva lehet az IndyCar, hiszen az Alpine F1-es programjában telt ház alakult ki, miután Fernando Alonso szerződése is a jövő év végéig érvényes, Esteban Oconnál pedig néhány hónapja hosszabbították 2024 végéig.

„Sok mindent kell majd megtanulnom rövid alatt, de izgalommal tölt el, hogy valami újat kipróbálhatok. Nem tudok eléggé köszönetet mondani az RLLR-nek, az Alpine-nak, valamint a támogatóimnak. Egyedülálló lehetőség, mindent szeretnék beleadni” – zárta mondandóját. Ugyanakkor a csapat nem támaszt fel nagy elvárásokat Lundgaarddal szemben, hiszen az időmérő edzést mindössze egyetlen egyórás szabadedzés előzi meg.

via RACER

Fotó: Formula Motorsport Ltd., XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4016655444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása