Idén sem rendezik meg az autósport-olimpiát

Egymás után második alkalommal döntöttek a halasztás mellett a szervezők.

dscf0622.jpg

A nagy sikerű, 2019-es esemény után eredetileg 2020 októberében rendezték volna meg másodjára az FIA Motorsport Games-t, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A járványhelyzet miatt azonban idén is elmarad az autósport-olimpia, miután a szervezőkkel együtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy újra elnapolták, legkorábban csak 2022 őszén rendezhetik meg.

Pótlásképpen egy digitális eseményt terveznek a szervezők az esemény idei évre kitűzött időpontjában, október 30-31-én. Amennyiben a körülmények engedik, jövőre október 29-30-án a Circuit Paul Ricard adhat otthont a rendezvénynek. A közleményben Jean Todt, az FIA elnöke elmondta, hogy az utazási korlátozások miatt elkerülhetetlenné vált az újabb halasztás, de reméli, hogy 2022-ben annak képviselői már egyesíthetik, megoszthatják egymással az autósport iránt érzett szenvedélyüket.

Az első, a Rómához közel eső Vallelungában rendezett FIA Motorsport Games-en a legtöbb kategóriában Magyarország is képviseltette magát. Két évvel ezelőtt Tóth László szállította a küldöttség legjobb eredményeit: a jelenleg a Formula–3-ban versenyző pilóta a kvalifikációs versenyt negyedikként, a főfutamot pedig hetedikként fejezte be.

Fotó: SRO / Dirk Bogaerts Photography (FIA Motorsport Games)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616651040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása