MotoGP: Valentino Rossi befejezi az év végén

A hétvégi Stájer Nagydíj előtt élete legnehezebb döntését jelentette be a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi: a szezon végén visszavonul a MotoGP-től.

cq5dam-web-2000-2000-22-.jpeg

Különleges sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök délutánra Valentino Rossi, hogy közölje, miként döntött a folytatásról, aminek kapcsán számtalan találgatás kapott szárnyra az elmúlt időszakban. Mint kiderült, nem marad a Petronas Yamaha SRT-nél, nem is igazol át saját csapatához, hanem a visszavonulást választotta Rossi. A 42 éves olasz a bejelentés pillanatára szomorú pillanatként hivatkozott, hiszen 25 éve versenyez.

A BBC cikke megjegyzi, a Doktor az egyetlen versenyző, aki a 125, 250 és 500 köbcentiméteres géposztályban, majd a királykategóriában is felért a csúcsra. Rossi hozzátette, ezentúl csapata, az Aramco Racing Team VR46 irányítására fog koncentrálni, mely a következő szezonban ejti meg debütálását a MotoGP-ben.

cq5dam-web-2000-2000-16-.jpeg

Tavaly év végén hagyta el a Yamaha gyári csapatát az olasz legenda, a hangvillások szatellit csapatához igazolt, viszont még egy szezont sem kezdett annyira rosszul, mint az ideit – a Petronas Yamaha SRT színeiben csak a 19. helyen áll a pontversenyben az első kilenc verseny után. Az elmúlt évtizedekben több mint 400 nagydíjon indult, amiből 115-öt nyert meg; a MotoGP-ben 89 alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„Nagyszerű volt, nagyon élveztem, hosszú-hosszú út van mögött. Igazán szórakoztató volt. 25-26 évet töltöttem a világbajnokságban, ami remek, a következő évtől azonban megváltozik az életem” – tette hozzá Rossi.

Fotó: Yamaha Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1116650232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása