F1: Leclerc motorja menthetetlen, büntetés vár rá

Komolyan megsérült Charles Leclerc autója is a Magyar Nagydíj rajtja után, ami miatt még hátrányba fog kerülni a Ferrari monacói versenyzője.

download_5_-2.jpg

Charles Leclerc is a Valtteri Bottas által kirobbantott tömegbalesete egyik áldozata lett a Formula–1-es Magyar Nagydíj rajtjánál, ami miatt két kanyarig tartott számára a futam. Leclerc autóját viszont nem a finn, hanem Lance Stroll találta el, ami miatt a Mercedes versenyzőjéhez hasonlóan öt hellyel hátrébb sorolják majd négy hét múlva, a Belga Nagydíj rajtrácsán az Aston Martinnal.

Ez viszont sovány vigasz Leclerc szempontjából, mivel a Ferrari megerősítette, hogy a monacói motorja javíthatatlan, így már nem lehet használni újra. Amellett, hogy komoly anyagi károkkal járt a baleset, azért is rossz hír ez a maranellói együttes számára, mert így egy új egységet kell behelyezni a 16-os számú autóba. Ennek az árát pedig Leclerc fogja majd megfizetni egy tízhelyes rajtbüntetés formájában.

Aligha valószínű ugyanis, hogy egyetlen motorral teljesítse a szezon hátralevő felét. Hasonlóan szorult helyzet alakult ki a Red Bullnál: a Milton Keynes-i istálló már korábban jelezte, hogy valószínűleg Sergio Pérez és Max Verstappen erőforrása is cserére szorul – teszi hozzá a Motorsport.com.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716648322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása