F1: Schumacher nagyot esett a Hungaroringen, Hamilton az élen
Formula–1 2021: Magyar Nagydíj – 3. szabadedzés

Verstappen és Bottas után Lewis Hamilton is az élen zárt egy szabadedzést az egyik legerősebb pályájának számító Hungaroringen. Mick Schumacher autót tört az időmérő előtt.

f1_2021_magyar_nagydij_lewis_hamilton-2_mercedes_balogh_zoltan_mti.jpg

A lassan, de annál biztosabban melegedő Hungaroringen komótosan telt a harmadik szabadedzés, miután nem sokkal korábban bejelentették, hogy akár 2037-ig is biztossá válhat a Magyar Nagydíj sorsa. Jól mutatja a mezőny kezdetleges inaktivitását, hogy az idő harmadánál kevesebb mint a mezőny fele rendelkezett csak mért idővel.

Onnantól fogva gyorsultak fel az események, hogy elhagyták a bokszutcát a Red Bullok. Első körével Max Verstappen átvette a vezetést, Valtteri Bottasnak viszont válasza a holland köridejére, majd tovább gyorsult, és ekkor már megközelítette a pénteki második edzésen futott, 1:17.0-s idejét.

Nagyjából negyedórával a vége előtt azonban lendültek a piros zászlók, Cunoda Juki után ugyanis egy újabb újonc vétett hibát: Mick Schumacher csapta a falnak a Haast az Alesi-kanyar kijáratánál. A visszajátszás alapján a hétszeres világbajnok fia már a kanyarbejáraton elveszítette az autó hátulját, így akár az időmérős szereplése is veszélybe kerülhet.

Pár percnyi kényszerszünet után folytatódott a körözés, ezután előbb Verstappen, majd Lewis Hamilton ugrott az élre. A hétszeres világbajnoki címvédő 1:16.826-os idejét már nem tudták felülmúlni, de mindössze 88 ezredmásodperccel előzte meg Red Bull-os riválisát a Mercedes britje.

Bottas ezek után harmadiknak szorult vissza, a finnt a péntek délután gyengélkedő Ferrarik követték a 4-5. helyen Carlos Sainz Jr. vezetésével. A spanyol és Charles Leclerc mögött a két McLaren-pilóta, Lando Norris és Daniel Ricciardo, a szendvicsükbe kerülő Sergio Pérez (Red Bull), Fernando Alonso (Alpine), valamint Lance Stroll tette teljessé az első tíz sorrendjét.

Stroll az utolsó percekben egy kisebb bokszutcai kalamajkába is belekeveredett, Antonio Giovinazzi neki is koccant az Aston Martinnak, miután az Alfa Romeónál nem figyeltek az érkező kanadaira. Az olasz pilótát vizsgálják, akárcsak egy feltartás esetében, a harmadik edzést pedig a 18. helyen fejezte be.

Az F1-esek programja magyar idő szerint 15 órakor folytatódik, az időmérő edzést szintén a Dunán közvetítik élőben.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016644180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása