F1: Hazai közönsége előtt Hamilton visszavágott Verstappennek
Formula–1 2021: Brit Nagydíj – Időmérő edzés

Pole pozíció ugyan nem jár érte, Lewis Hamilton a Formula–1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén legyőzte a világbajnoki éllovas riválisát, Max Verstappen. Kevesebb mint egy tizedmásodperc döntött kettejük között.

m275302.jpg

Már a Q1 végén sejteni lehetett, hogy csalóka volt Max Verstappen közel nyolctizedes előnye az első szabadedzésen, ekkor ugyanis Lewis Hamilton már teljesen felzárkózott a hollandra, csupán 35 ezreddel volt lassabb nála az első felvonásban. A kiesőket tekintve nagy meglepetés nincs: az első 18 perc után Cunoda Juki (AlphaTauri), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Nicholas Latifi (Williams), valamint az egész szezonban a sor végén kullogó Haasoknak ért véget az időmérő.

Kisebb hibákat követtek el a versenyzők, de még csak a sárga zászlók sem kerültek elő. Ennél nagyobb figyelmet kapott a brit szurkolóktól, hogy George Russell ismét a Q3-ba juttatta hazai hétvégéjén a Williamst a 2022-es Mercedes-ülésre pályázó ifjonc a hetedik helyen jutott tovább a Q2-ből! Eközben a két Alpine kiesett Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal, közéjük Pierre Gasly (AlphaTauri) ékelődött be, valamint kiesett Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és Lance Stroll (Aston Martin) is.

A Q2-ben Hamilton volt a leggyorsabb, majdnem három tizedmásodpercet verve Verstappenre, majd a Q3-ban két ízben is egymásnak feszültek az aspiránsok. Nüanszokon múlt, szektorról szektorra változott kettejük között az állás, de végül Hamilton lett a pénteki időmérő győztese, pedig az utolsó körét elrontotta két lila szektor után. Verstappen viszont javított, de csak megközelíteni tudta brit ellenfelét, 75 ezreddel.

Valtteri Bottas lett mögöttük a harmadik, a második sorból pedig az utolsó pillanatokban ütötték ki Sergio Pérezt: Charles Leclerc mindössze 16 ezreddel volt gyorsabb a mexikóinál a Ferrarival. A Red Bull pilótája mögött a McLaren párosa végzett, de szokatlan módon ezúttal minimális volt a különbség Lando Norris és Daniel Ricciardo között. Russell egy nyolcadik időt autózott a végén, ezzel Carlos Sainzot (Ferrari) és Sebastian Vettelt (Aston Martin) is legyőzte.

A rendhagyó lebonyolítás miatt ez a siker a hivatalos statisztikák szerint nem ér pole-t Hamiltonnak, viszont megküzdhet érte a szombati sprintkvalifikációs versenyen, az ottani elsőségért járó 3 ponttal együtt. Ezt azonban a második edzés előzi meg 13:00-tól, míg a 100 kilométeres versenyre 17:30-kor kerül sor – mindkettőt élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016629728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása