A szomszédban készül a rali-Eb-re a magyar női páros

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Egy héttel a rali-Eb olaszországi fordulója, a Rally di Roma Capitale előtt Ausztriában, a Weiz-ralin áll rajthoz most hétvégén Vogel Adrienn és Notheisz Ivett.

vogel_notheisz.JPG

A Roger Racing Team magyar női ralipárosának a következő két versenyen is a cseh Orsák Rallysport adja a technikai és logisztikai hátteret. A több mint 160 kilométeres osztrák ralin most először áll rajthoz a duó.

„Úgy gondoltuk, jó felkészülés lehet, ugyanúgy aszfaltos verseny, ugyanúgy fent a hegyekben, mint a római Eb-futam. Maga az aszfalt minősége és tapadása is nagyon hasonló, persze esőben más lesz. Nagyjából 14 km-es gyorsaságik várnak ránk most pénteken és szombaton. Soha nem versenyeztem még Ausztriában, ismeretlen pályák lesznek, amiken biztosan sok lesz a felhordás, sok a kifelé dőlős visszafordító és a bukkanó is, szóval nagy kihívás előtt állunk” – foglalta össze a várható körülményeket Vogel Adrienn.

Vogelék Ausztriában és Rómában is a Rally4-es Ford Fiestával indulnak. Az idei évben egy másik versenyautóval, egy Peugeot 208 Rally4-essel is gyűjtötték a kilométereket. A pilóta elégedett az eltelt félév eredményeivel. „Jó lenne, ha még többet mehetnénk, de nem panaszkodom, mert voltak dobogós helyezéseink a Peugeot kupában, ahol nagyon erős a mezőny. Így is nagyon sok tapasztalatot szereztünk, érzem, hogy minél több kilométert megyek, annál jobban el tudom vállalni a tempósabb részeket, egyre kényelmesebbek is ezek, és minden alkalommal feszegetem a határaimat. Jó, hogy kétféle autóval megyek, mert másak a tapasztalások, mindkettő kölcsönösen építi a bizalmamat a másikban, valamint a vezetési képességeim is fejlődnek” – értékelt.

vogel_butor.JPG

Az említett két versenyautó mellett egy harmadikat is volt szerencséje kipróbálnia Adrinak, igaz, azt csak navigátorként. „Fantasztikus szerencse volt, hogy beülhettem az egyik legtapasztaltabb magyar raliversenyző, Bútor Robi mellé a Citroën C3 WRC-be, hogy megtapasztaljam, mi a különbség egy WRC- és egy Rally4-es autó között. Nagyon gyorsan történik benne minden, kell hozzá a vezető profizmusa. Minden pillanatban azt éreztem, hogy bőven a fizika határai felett áll. Persze, hogy kedvet kaptam hozzá, de ahhoz rengeteg kilométert kell menni, hogy a pilóta egyáltalán megérezze az autót” – számolt be élményeiről Vogel, aki navigátorával, Notheisz Ivettel július 16-án és 17-én az ausztriai Weiz-ralin indul.

Fotó: Roger Racing Team

Forrás: Roger Racing Team

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816628600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása