WTCR: Audi-pole az aragóniai időmérőn, Michelisz negyedik
WTCR 2021: Aragón – Időmérő edzés

Megtáltosodtak az Audik, a sor végére csúsztak vissza a Hondák, Michelisz Norbert pedig legjobb hyundai-osként zárt az aragóniai időmérőn. Az első rajtkocka Frédéric Vervisch-é lett.

ec5374ca4bc8b05f6f9059667983768d.jpg

Már a szabadedzéseken beigazolódott, ami az előzetesen ismert BoP- és súlykompenzáció-számok alapján sejthető volt: a délelőtti, majd a kora délután megrendezett gyakorlás is az Audik előreugrását vetítette előre, míg az eddigi hétvégéken jól szereplő Hondák a mezőny utolsó harmadába estek vissza a változtatások első számú kárvallottjaként.

Így az időmérő edzésen egyik autójával sem jutott tovább a Q1-ből a Münnich Motorsport, ráadásul Tassi Attila mért kört sem tudott futni. Elektronikai probléma miatt ugyanis megállt alatta a Civic, emiatt mindkét versenyen csak a sor végéről, de még így is közvetlenül csapattársai mögül indulhat a magyar versenyző. Jól mutatja a kvartett szenvedését, hogy a legjobb hondás idővel Esteban Guerrieri csak tizenhatodik lett.

A Zengő Motorsport négy Cuprájából is csak egy jutott tovább, miközben Jordi Gené és Rob Huff a 14-15. helyen estek ki, Boldizs Bence pedig a 18. időt autózta, a második WTCR-évét taposó magyar azonban csak négy tizeddel maradt el rutinos csapattársaitól.

Pontszerzési ambíciók szempontjából viszont jól alakult Michelisz Norbert időmérő edzése: a Q1-ben elért ötödik helyének köszönhetően is pontot szerzett. A Q3-ig eljutott a 2019-es világkupagyőztes, ahol 2:06.380-as ideje végül a negyedik helyre volt elég. Ezzel legjobb hyundai-osként zárt, megelőzve a bajnokságban így is vezető Jean-Karl Vernayt.

Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini megszerezte a pole-t a fordított rajtrácsos futamra, míg a másik Engstler-Hyundai-jal Luca Engstler a nyolcadik helyen végzett.

4dcc66b5a9b3e95da15ee7b668b9d09e.jpg

A pole pozíciót Frédéric Vervisch szerezte meg, visszatérése után az elsőt, miután a belga egy elképesztő, lila negyedik szektort odapakolva, mindössze 21 ezreddel és egy 2:06.169-es körrel győzte le Thed Björköt. 2017 világbajnoka így a második pozícióba, az audis mögé szorult a Lynk & Có-val, míg harmadiknak Vervisch csapattársa, Gilles Magnus ért oda.

A két futamot vasárnap rendezik meg, az első, fordított rajtrácsos viadalt 11:15-től tartják, a másikat pedig 13:15-kor kezdik. Mindkét versenyt élőben közvetíti a Sport 1 mellett az Eurosport 2 is.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516618620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása