Hivatalos: A Juventusnál tér vissza a Ferrari korábbi F1-es vezére

Szerdán este bejelentették, hogy Maurizio Arrivabene a Juventus labdarúgó-csapatának élén folytatja, annak üzleti tevékenységét fogja irányítani.

180002_spa_1.jpg

A hosszú éveken át a csapat főtámogatójának, a Philip Morris alkalmazásában álló Maurizio Arrivabene 2015-től 2018 végéig volt a Ferrari csapatfőnöke, aki néhány hónappal Sergio Marchionne vezérigazgató halála után távozott a csapattól – végül Mattia Binottót ültették a helyére. Irányítása alatt összesen 14 alkalommal nyert futamot a Ferrari a Formula–1-ben, de a vb-címről 2017-ben és 2018-ban is lecsúszott.

Amint elhagyta a Ferrarit, azonnal szóba is hozták a Juventus FC-vel Arrivabenét, melynek igazgatósági tanácsának már 2012 óta tagja. Az olasz labdarúgócsapat szerdán meg is erősítette, hogy az immár vezérigazgatóként is kinevezett Arrivabene segít majd gazdasági értelemben talpra állniuk. Mint ismeretes, a koronavírus-járvány hatására 320 millió eurós becsült veszteséget könyvelt el a leghíresebb és legsikeresebb olasz futballklub a 2019-2022 közötti időszakban. Ennek kompenzálására egy 400 millió eurós tőkeemelést is elfogadták az igazgatóság tagjai.

A Juventus FC-nél nem Arrivabene érkezése, visszatérése jelenti az egyetlen ferraris kötődést, az Exor NV vállalaton keresztül ugyanis az Agnelli család mindkettőnek résztulajdonosa. Mi több: Andrea Agnelli, a Juventus elnöke unokatestvére John Elkann-nak, aki az Exor NV elnök-vezérigazgatója, miközben a mai napig ezt a szerepet tölti be a maranellói alakulatnál is.

via The RaceJuventus FC

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116609696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása