Brutális rekordot állított fel a Porsche a Nordschleifén

Majdnem öt másodperccel győzte le a stuttgarti gyártó a korábbi rekordot.

s21_2191_fine.jpg

Új körrekordot állított fel a Porsche a Nürburgring-Nordschleifén – tudatta csütörtöki közleményében a stuttgarti márka.

A Manthey Performance Kittel felszerelt, 700 lóerős 911 GT2 RS legjobb körideje 6 perc 43,3 másodperc volt, amelyet június 14-én közjegyző jelenlétében tett meg Lars Kern, a Porsche tesztpilótája. Az új Performance Kit a Porsche Weissach-i mérnökeinek és a meuspathi székhelyű Manthey Nordschleife-specialistáinak közös munkájából született.

A terv az eddigi 6:48.047-es utcai autós rekord megdöntése volt. Kern ennek nagyvonalúan tett eleget a 911 GT2 RS volánja mögött, a korábbi időt 4,747 másodperccel felülmúlva. A közúton is használható Michelin Pilot Sport Cup 2 R abroncsokkal felszerelt modell átlagsebessége 185,87 km/óra volt.

„GT-autóink vásárlói gyakran használják járművüket a versenypályán, például pályanapokon” – mondta Frank-Steffen Walliser, a 911/718 modellsorozatok alelnöke. – „A Manthey és a Porsche mérnökei együtt kifejlesztették a tökéletes tuningcsomagot, amely lehetővé teszi, hogy a 911 GT2 RS még jobb teljesítményt nyújtson.”

Lars Kern a nyári hőség ellenére futott új rekordot az autóval, 41 fokos aszfalton. „A 911 GT2 RS a Manthey Performance Kittel úgy tapad az aszfalthoz, mintha ráragasztották volna. Főleg a gyorsabb kanyarokban olyan, mintha az ember egy valódi versenyautóban ülne. Abszolút lenyűgöző, ahogyan útra viszi 700 lóerős teljesítményét, és hogy milyen hihetetlenül erőteljesen fékez, miközben minden körülmények között könnyen uralható” – mondta Kern.

Fotó: Porsche

Forrás: Porsche
Szerkesztette: Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616603826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása