Jövőre már tereprali-világbajnokságot is rendeznek

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának döntése alapján jövőre megrendezik az első tereprali-világbajnokságot, amelynek nyitóversenye a legendás Dakar-rali lesz januárban.

20210108dak0012-a_s_o_f_gooden_dppi.jpg

Az FIA weboldalán megjelent tervek alapján arról az MTI, hogy a vb-sorozat négy vagy öt viadalból áll majd, de egyelőre csak a Dakar helye biztos a versenynaptárban, a további helyszínekről később döntenek.

„Az FIA szeretné, hogy Európában legyen az egyik verseny, de eséllyel pályázik Abu-Dzabi, Kazahsztán, illetve Brazília és Kína is szívesen látná a sportág legjobbjait egy vb-futamon” – mondta Faluvégi Péter, az FIA cross country bizottságának magyar tagja.

20210114dak0027-dppi_a_vincent.jpg

Hozzátette, eddig azért nem volt terepraliban világbajnokság, mert annak megrendezésére csak bizonyos feltételek teljesülése mellett van lehetőség.

Az FIA most elfogadta az erre vonatkozó elképzeléseket, és jövőre három kontinensen kerülhet sor a legalább hét napig tartó, minimum 2000 kilométer versenytávú vb-futamokra.

A tereprali-vb-nek az ASO lesz a promótere, amely a Dakaré is.

A döntés a szakág világkupa-versenyeit nem érinti, azokra változatlan formában kerül sor Ázsiában és Európában, ezek a viadalok ugyanis legfeljebb négynaposak, a versenytávjuk pedig nagyjából 500 kilométer. Magyarországon augusztus 5. és 8. között rendeznek vk-futamot, a HunGarian Baját Várpalotán és környékén.

Fotó: Florent Gooden, Antonin Vincent / DPPI (A.S.O. / Dakar Media)

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916600916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása