Az ötszörös MotoGP-bajnok fia is futamgyőztes már az F3-ban
Formula–3 2021: Paul Ricard – Főfutam

Esős, majd felszáradó pályán rendezték a Formula–3-asok főversenyét, melynek nagy vesztese a pole pozícióból induló Frederik Vesti lett – Jack Doohan viszont feliratkozott a győztesek listájára.

02_jack_doohan_trident_c_formula_motorsport_limited.JPG

Két sprintverseny után az utolsó, pontszámok szempontjából legjelentősebb verseny vezette fel a Formula–1-es Francia Nagydíjat. A pénteki időmérő edzés eredményének értelmében Frederik Vesti indulhatott az élről az F3-as főfutamon, a dán azonban már a rajtnál elveszítette az első helyet, majd többször is hibázott a felszáradó pályán – ezek után végül csak hatodikként intették le a Mercedes ifjoncát.

Ekkor Dennis Hauger vette át a vezetést, a norvég némi előnyre is szert tett. A 2-3 másodperces különbség azonban elolvadt a verseny utolsó negyedére, öt körrel a vége előtt meg is előzte őt Jack Doohan. Az ausztrál ettől a ponttól fogva már vissza sem nézett, végül kényelmes előnnyel szerezte meg első Formula–3-as futamgyőzelmét az ötszörös MotoGP-világbajnok Mick Doohan fia.

Doohan mögött Hauger, harmadikként pedig az MP Motorsport brazil újonca, Caio Collet futott be, leszorítva a dobogóról csapattársát, a hazai közönsége előtt versenyző Victor Martins-t. Az összetettben ennek ellenére Hauger vezet, de csak hat ponttal előzi az Alpine akadémistáját, őket nyolcpontos lemaradásban Doohan követi a harmadik helyen.

Vesti mellett Olli Caldwell volt a verseny másik nagy vesztese, a Prema britje ugyanis már néhány kör után kiállni kényszerült – pedig a napnak összetett-3.-ként vághatott neki, most viszont csak ötödik a tabellán, 25 pontos hátrányban.

Hasonlóan az első versenyhez, nagy felzárkózást mutatott be viszont Arthur Leclerc, aki a 30. helyről egészen a 13. pozícióig kapaszkodott fel, pontot azonban nem kapott érte. Így a Prema monacóija a második sprinten szerzett győzelmével vigasztalódhat.

Rövidebb szünet következik az F3-ban, a következő futamokat két hét múlva rendezik Ausztriában, míg a Formula–2 mezőnye a Brit Nagydíjra kíséri majd el a királykategóriát.

A főverseny végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716599716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása