Megvan az idei első duplázó az F3-ban
Formula–3 2021: Paul Ricard – 1. sprintfutam

Alekszandr Szmoljar idei második győzelmét hozta az F3-as franciaországi első sprintje. Arthur Leclerc pedig kisebb csodát végrehajtva a mezőny végéről csípte el a következő pole-t.

03_alexander_smolyar_victor_martins_c_formula_motorsport_limited.JPG

A megszokott menetrend szerint már szombat délelőtt sor került a Formula–3-asok első futamára Le Castellet-ben. Calan Williams indulhatott az élről, aki a rajtnál meg is őrizte a vezetést. Meglepően jó teljesítményt nyújtott a folytatásban is az eddig komolyabb eredményt nem mutató ausztrál versenyző, a hetedik körig tartotta magát az első helyen.

Komolyabb előnyt azonban nem tudott kiépíteni ez idő alatt, így megnyílt az út Logan Sargeant előtt, de csak ideig-óráig, mert a Charouz amerikaijánál is gyorsabb tempót diktált Ivasza Ajumu, ennek megfelelően kisvártatva a Hitech GP japánja vette át a vezetést. Ezt követően többen is csatlakoztak a győzelemért folytatott küzdelemhez, heten autóztak egymás mögött a táv felénél.

A verseny második felében főként Alekszandr Szmoljar és Victor Martins remekeltek, a legtöbb helyezkedésből, csatából ők jöttek ki győztesként. Az MP Motorsport franciája az utolsó körökben át is ugrotta orosz versenyzőtársát, majd Ivaszát is, akit időközben öt másodperces időbüntetéssel sújtották, mivel a Sargeanttel szembeni, korábbi előzését nem vélték szabályosnak.

Úgy tűnt, nagyon is benne van a pakliban a francia siker, maradt még fordulat az utolsó körre, Szmoljar ugyanis becserkészte Martins-t, az ART Grand Prix hatodik helyről rajtoló pilótája így a barcelonai után a Paul Ricard-i nyitányt is megnyerte, ezzel pedig ő az első, aki elmondhatja magáról, hogy két versenyt is nyert már idén.

Martins így a második helyen végzett, Ivasza büntetésével pedig első dobogójának örülhetett Williams, míg az első öt sorrendje Sargeanttel és Clément Novalakkal lett teljes. Ezzel még szorosabbá vált a bajnokság: az ezúttal kilencedikként végző Dennis Haugerrel kiegyenlített Martins, mindkettejük neve mellett 36-36 pont szerepel.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Sauber akadémiájára két év után visszahívott Juan Manuel Correa is, hetedik lett, a legnagyobb felzárkózást viszont Arthur Leclerc mutatta be, aki a Premával a 30.-ról indulva a 12. helyen futott be – így a 16:40-kor kezdődő második sprintfutamot ő kezdheti az élről.

Az első sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr316598518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása