F1: Bottas is megszólalt esetleges kirúgásáról

Valtteri Bottas határozottan tagadta a Formula–1-es Francia Nagydíj médianapján, hogy 2021 végén menesztenék őt a Mercedestől.

m269108.jpg

Hetek óta az folyik a csapból is, hogy akár már szezon közben lecserélné Valtteri Bottast a Mercedes, de azt egyre több forrásból tudják biztosan, hogy 2022-ben már George Russell lesz a brackley-iek egyik pilótája, a finn pilótát váltva. Hivatalosan még nem foglalt állást a kérdésben a csapat, a Formula–1-es Francia Nagydíj hétvégéjét megelőző sajtótájékoztatóan Bottas azonban nem tudta kikerülni a kérdést.

„Megerősíthetem, hogy erről senki nem beszélt még nekem. Ez nem igaz, csak egy spekuláció!” – jelentette ki Bottas arra a kérdésre, hogy mit tud kirúgásáról. A RacingNews365.com szemléje szerint a finn hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a híreszteléseknek semmilyen alapja nincs. Az emberek próbálják felfújni a történetet, hogy azzal is kattintást generáljanak, ez így működik” – szólt oda a sajtónak a kilencszeres futamgyőztes.

Azt is elismerte Bottas, hogy egyelőre B-terven sem gondolkodott arra az esetre, ha valóban távoznia kellene a Mercedestől, noha az elmúlt napokban azt is megpendítették, hogy akár előző csapatához, az azóta sereghajtóvá züllött Williamshez térhet vissza. „Őszintén szólva, ezen még nem töprengtem mélyebben” – jegyezte meg a finn. – „Természetesen nem tudod mindig megtörni a zajt, mivel minden évben ugyanaz kerül elő. Ugyanazok a kérdések, ugyanazok a spekulációk.”

„Úgy gondolom, még túl korai, hogy választ adjak erre a kérdésre, mert még semmiről sem beszéltünk” – tért rá a lényegre, végül azzal zárta mondandóját, hogy most a következő három versenyre akar fókuszálni. Mint arról mi is beszámoltunk, Bottas a hétvégi Francia Nagydíjon azzal a karosszériával fog versenyezni, amit a szezon eddigi szakaszában csapattársa, a hétszeres világbajnok, az összetettben jelenleg második Lewis Hamilton használt.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416596912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása