Extreme–E: 2022-ben jön a McLaren, két verseny kiesett a naptárból

Jövőre újabb patinás névvel bővül az elektromos tereprali-bajnokság mezőnye, melynek idei évada körül azonban gyarapodtak a kérdőjelek – a koronavírus ugyanis az Extreme–E-t sem kerülte el.

2021_mcl_extreme_e_teaser_v1_1920x1080.jpg

Két nagyobb volumenű bejelentést is közölt pénteken az Extreme–E sajtóirodája, ezek értelmében:

  • 2022-től a McLaren is csatlakozik a mezőnyhöz,
  • ami pedig az idei szezont: a hátralévő háromból két fordulót is töröltek.

A leginkább a Formula–1-ből ismert wokingi istálló ötéves szerződést kötött a sorozattal. Ezzel olyan illusztris társaságba került, melynek Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Jenson Button is tagja, sőt a tengerentúlról is több neves csapat érkezett, mint például a Chip Ganassi Racing vagy az Andretti United.

mclaren_xe_zak_brown_alejandro_agag.png

Nyilatkozatában ugyanakkor Zak Brown, a gárda ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy továbbra is a Formula–1 jelenti a prioritást a McLaren számára. Az Extreme–E-be érkezésük csupán bővíti majd a McLaren Racing portfólióját, melyhez a Schmidt Peterson Motorsporttal közösen futtatott IndyCar-program és az esport-projekt is hozzátartozik. Annak kapcsán viszont változatlanul nincs fejlemény, hogy a Formula–E-be is beszáll-e a patinás istálló, miután a sorozattal előszerződést írt alá.

Viszont egyelőre még az is kérdéses, hogyan zárul az idei szezon, ugyanis a brazíliai és az argentínai fordulót is törölték, a két dél-amerikai országban ugyanis annyira súlyosbodott a járványhelyzet, hogy elkerülhetetlenek voltak a további szigorítások – a szervezők egyelőre alternatív helyszíneket keresnek az október második felében, illetve a december közepén tervezett fordulók helyére.

1018639699--20210529-xp2102_084032dji_0889.jpg

Két fordulót is megrendeztek már a sorozatból – és egyelőre 100 százalékos mérleggel vezet a Rosberg X Racing –, a Sarkvidéki X Prix-vel folytatódik a szezon: a mezőny augusztus 28-29-én fog versenyezni Grönlandon.

Fotó: Extreme E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616592128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása