TCR EU: Tarolt a francia testvérpár a Paul Ricard-on
TCR Europe 2021: Paul Ricard – 1-2. futam

Teljes mértékben a Team Clairet Sport testvér- és versenyzőpárosa uralta a TCR Európa-kupa magyar résztvevő nélkül zajló, Paul Ricard-i hétvégéjén.

2021-2021_le_castellet_race_2---2021_tcr_europe_le_castellet_race_2_21_jimmy_clairet_29.jpg

Minden előzetes várakozással ellentétben végül érdemi magyar érdekeltség nélkül maradt a TCR Európa-kupa idei második, franciaországi hétvégéje: a remek szezonkezdet ellenére ugyanis nem tudta folytatni a szezont Nagy Dániel, noha elmondása szerint „keményen dolgoztunk a csapattal és a támogatóinkkal (…), de sajnos nem jött össze”.

Így miközben Nagy azt reméli, hogy egy készülőben lévő, komoly projekt kapcsán hamarosan jó hírekkel szolgálhat, az egyetlen, félig-meddig magyar vonatkozású induló Mikel Azcona volt, ám az Európa-kupában – ellentétben a WTCR-rel – nem a Zengő Motorsportot erősíti a spanyol versenyző. A nyitóhétvégén brillírozó Azcona az első futamon csak hatodik lett, míg vasárnap másodikként ért célba a Volcano Motorsport Cuprájával.

2021-2021_le_castellet_race_1---2021_tcr_europe_le_castellet_race_1_teddy_and_jimmy_clairet_23.jpg

A hétvége ugyanis nagyrészt a hazai pályán versenyző Team Clairet Sportról szólt: miután megszerezte első Európa-kupás pole-ját, az első győzelem is könnyen jött Teddy Clairet számára, aki mögött Felice Jelmini futott a Sébastien Loeb Racing Hyundai Elantrájával, harmadikként pedig a másik Clairet-fivért intették le.

A vasárnapi fordított rajtrácsos verseny pedig Jimmy Clairet sikerét hozta, akinek Peugeot-ja mögött Azcona és a Sébastien Loeb Racing másik Hyundai-ját vezető Sami Taoufik futott be. Teddynek ezzel szemben a második futam már nem alakult jól: egyetlen kör után, az első kiesőként könyvelték el.

A gyengébben sikerült hétvége dacára továbbra is Azcona a bajnokság toronymagas éllovasa, aki 51 ponttal előzi Mehdi Bennanit, míg két dobogójának köszönhetően Jimmy Clairet az összetett harmadik helyére zárkózott fel. A kihagyott hétvége árán Nagy a nyolcadik helyre csúszott vissza. A sorozat június 18-20-a között, Zandvoortban folytatódik.

A hétvégi versenyek itt nézhetőek vissza:

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716576470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása