F2: Fordulat, kizárták a parádésan előző győztest

Technikai kihágás miatt diszkvalifikálták Liam Lawsont, így a győzelem Dan Ticktum ölébe hullott. Más változásokat is hozott a döntés a második monacói sprintverseny végeredményében.

02_liam_lawson_hitech_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

Magabiztos versenyzéssel és egy, a Rascasse-ban bemutatott parádés előzéssel nyerte meg az F2-esek második sprintversenyét Monacóban a Red Bull felfedezettje, megelőzve Dan Ticktum (Carlin) és Oscar Piastri (Prema) kettősét, amivel az egyéni összetettben a második helyig zárkózott fel.

Ám nem örülhetett sokáig pályafutása második győzelmének Liam Lawson, kizárták ugyanis a versenyből, amiért a rajtnál nem volt megfelelő a gázadás-térkép, ezzel megszegve a Technikai Szabálykönyv 3.6.5-ös cikkelyét – olvasható a sorozat weboldalán.

Lawson kizárásával Dan Ticktum örökölte meg az első helyet, a második helyre Oscar Piastri, a harmadikra pedig Jüri Vips (Hitech Grand Prix) lépett előre. Hátrébb is eredményezett változásokat a döntés, Robert Svarcman ugyanis előrelépett a 10. helyre, így két ponttal gazdagodott, mivel megfutotta a verseny leggyorsabb körét a Premával.

A második sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

  1. Dan Ticktum (brit, Carlin)
  2. Oscar Piastri (ausztrál, Prema Racing)
  3. Jüri Vips (észt, Hitech Grand Prix)
  4. Théo Pourchaire (francia, ART Grand Prix)
  5. Ralph Boschung (svájci, Campos Racing)
  6. Richard Verschoor (holland, MP Motorsport)
  7. Lirim Zendeli (német, MP Motorsport)
  8. Jehan Daruvala (indiai, Carlin)

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816568620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása