Pokolian lassú, mégis rajthoz állhat az F2-es pilóta

Különös döntést hozott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA): noha Alessio Deledda a 107%-os szintidőt sem ütötte meg a Formula–2 monacói időmérőjén, megkapta az engedélyt az induláshoz.

1_hwa_racelab_f2_line_up_deledda_alessio.jpg

Miközben a Formula–1 mezőnye teljesítette az első két szabadedzést, a Formula–2-ben már az időmérő edzést is lebonyolították csütörtökön, mely minden idők legfiatalabb pole pozíciósát hozta Théo Pourchaire személyében. Az ART Grand Prix ifjú franciájának tündöklése mellett legalább ennyire szembetűnő volt, mivel az egyik versenyző nagyon is kilógott a mezőnyből.

A RaceFans arról számolt be, hogy annak ellenére megkapta a rajtengedélyt Alessio Deledda, hogy nem tett eleget a 107%-os szabály követelményeinek. Normál körülmények között ezt a pole pozícióshoz viszonyítanák, ám mivel Monte Carlóban – a feltartások elkerülése végett – két csoportra bontották a mezőnyt, így az adott csoport legjobbja volt a mérce, vagyis jelen esetben a Pourchaire-től négy tizedmásodperccel elmaradó Robert Svarcman. A HWA pilótája több mint 6,3 másodperccel volt lassabb a Prema orosz pilótájánál, de még a B-csoportban előtte záró Guilherme Samaiától (Charouz Racing System) is kapott 3,4 szekundumot.

Az időmérő edzést követően raportra hívták Nicola Palarchit, a HWA csapatmenedzserét, a megbeszélés után azonban az FIA indoklás nélkül adta ki Deledda rajtengedélyét. A szakportál ugyanakkor rámutat arra, hogy erre „kivételes körülmények között” lenne lehetőség, valamint abban az esetben, ha a szabadedzésről értékelhető tud felmutatni, csakhogy már délelőtt is közel 7,5 másodpercet kapott az első helyen záró Svarcmantól. Az olasz versenyzőnek az első és a harmadik versenyen természetesen a mezőny végéről kell indulnia, míg a második futamon elfoglalt rajtpozíció a pénteki eredményétől függ majd a szabályok értelmében.

Deleddát amúgy sem zárták a szívükbe a Formula–2-es szurkolók, mivel a Formula–3-ban is úgy húzott le két évet, hogy a legjobb húszban is csak egyszer zárt. A holtszezonban pedig leginkább közúti száguldozásaival hívta fel magára a figyelmet, nem éppen pozitív értelemben.

Fotó: Formula Motorsport Ltd. / HWA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516567378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása