F1: Pérez kezdett a legjobban Monacóban
Formula–1 2021: Monacói Nagydíj – 1. szabadedzés

Sergio Pérez volt a leggyorsabb a Formula–1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén, több mint fél másodperces lemaradásban a Mercedes. Fernando Alonso volt az első, aki eltalálta a falat a szűk utcai pályán.

si202105200563_news.jpg

Szemben a Formula–2-esek szabadedzésével, a Formula–1-esek viszonylag nyugodt körülmények között gyakorolhattak – a mezőny két év után térhetett vissza a Monacói Hercegségbe. Félidőnél ugyanakkor néhány percre a virtuális biztonsági autó is előkerült, mivel Fernando Alonso megtalálta a falat az Antony Noghes-ban. Szerencséjére csak az Alpine első szárnya sérült, így saját „lábán” eljuttatta az autót a bokszutcáig, ennek köszönhetően nem kellett sokat várni arra, hogy újra a zöld zászlók lépjenek érvénybe.

Az első szabadedzés elején gyorsan kirajzott a mezőny a pályára, az első körök után Lewis Hamilton, majd Carlos Sainz állt az élre. A VSC-fázis után szorult le a spanyol a tabella éléről, ám a következő percekben nemcsak ő, hanem a lágy gumikra váltó Pierre Gasly (AlphaTauri) is megelőzte Hamilton, Max Verstappen és Valtteri Bottas hármasát. Bő tíz perccel a vége előtt Max Verstappen ugrott az élre, méghozzá négy-öt tizedmásodpercet adva a Mercedes párosának.

A holland ennek ellenére nem tudta megtartani az első helyet, a délelőtt legjobb idejét ugyanis Sergio Pérez szállította, aki az utolsó percekben már lágy abroncsokon gördült pályára. A hajrában Sainz befurakodott a két Red Bull közé a Ferrarival, alig több mint egy tizeddel maradt el Pérez 1:12.487-es idejétől – eközben csapattársa, a hazai pályán versenyző Charles Leclerc mindössze négy kört tett meg, váltóhiba hátráltatta a munkáját. Rosszkor jött ez neki, de az F1 mellett már az F2-ben is balszerencsés volt hazai hétvégéjén.

Verstappen így a harmadik helyre szorult vissza, Gasly, Hamilton, Bottas, Lando Norris (McLaren), Sebastian Vettel (Aston Martin), Cunoda Juki (AlphaTauri) és Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) a további sorrend az első tízben. 15 órától jön a folytatás a második szabadedzéssel, amit már élőben közvetítenek az M4 Sporton.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316566908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása