Infúzióról a dobogóra – hihetetlen hétvégét futott Kovács Bálint

A felemásan sikerült navarrai hétvége ellenére megőrizte a vezetést Kovács Bálint a spanyol Superbike-bajnokság (ESBK) Open 1000-es kategóriájában.

kovacs_balint2.jpg

Komoly várakozásokkal tekintett előre a navarrai versenyhétvégére Kovács Bálint a tökéletesen sikerült szezonnyitó után. A cseh New2Project és a H-Moto Team 19 éves versenyzőjének azonban ki kellett hagynia a szombati első versenyt gyomorfertőzés miatt, még infúzióra is kellett kötni a pályakórházban – tudatta a Braking News Motorsportnak eljuttatott közleményében a magyar csapat.

kovacs_balint5.JPG

Vasárnapra azonban felépült, így újult erővel tért vissza a versenypályára, kategóriájában a harmadik helyen végzett a második futamon. Persze nem volt könnyű dolga, hiszen annak ellenére, hogy péntek este a második legjobb időt futotta, az időmérő edzésen csak a 6., pontosabban az összesített 13. rajtkockát szerezte meg.

„Nem is emlékszem, volt-e egyáltalán ilyen versenyhétvége a pályafutásom alatt. A jól sikerült szabadedzéseket követően egy komoly gyomorfertőzést kaptam, de olyan keményet, hogy szombat reggel már infúzióra volt szükségem, nehogy kiszáradjak. Teljesen elment az erőm, kizárólag arra voltam képes, hogy az időmérőn menjek két kört” – emlékezett vissza Kovács Bálint a rendkívüli hétvégére.

„Az állapotomat látva arra jutottunk a csapattal, hogy ilyen állapotban ne menjek ki a pályára, hanem pihenjek rá a vasárnapi futamra. Nos, meg is lett a pihenőnek az eredménye” – folytatta mondandóját a H-Moto Team élversenyzője, aki mindezek ellenére az első helyről várhatja a folytatást az Open 1000-es kategóriában, de csak egyetlen pont az előnye a finn Ville Valtonennel szemben. – „Nagyon boldog vagyok, nagyon köszönöm a csapatnak a sok segítséget, így azért édesebb emlékekkel távozunk Navarrából.”

A spanyol Superbike-bajnokság (ESBK) 2021-es szezonja bő egy hónap múlva, június 18-20-a között folytatódik, a helyszín pedig a Motorland Aragón lesz.

A spanyol Superbike-bajnokság pontversenyének állása – Open 1000 kategória:

  1. Kovács Bálint (magyar, Yamaha) 66 pont
  2. Ville Valtonen (finn, BMW) 65 pont
  3. Marc Miralles (spanyol, BMW) 60 pont
  4. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 51 pont
  5. Daniel Saez (spanyol, Kawasaki) 48 pont
  6. Christian Palomares (spanyol, Kawasaki) 38 pont

A második verseny közvetítése itt nézhető vissza – Haraszti Ádám kommentárjával:

Fotó: H-Moto Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616564644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása