Kovács Bálint: „Ha tudok javítani a rajtomon, akkor nem érhet baj”

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

A H-Moto Team élversenyzője növelné összetettbeli előnyét Navarrában, az ESBK következő versenyhétvégéjén.

2021-05-14-kovacs_balint1.JPG

Kovács Bálint a jerezi szezonnyitón mindkét futamot megnyerte a spanyol Superbike-bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. A H-Moto Team tehetsége – aki idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával – remek szereplésével máris 14 pontos előnyre tett szert összetettben. A 19 éves motoros alaposan felkészülve várja a május 15-16-i navarrai folytatást, ugyanis pár hete csapatával két napon keresztül tesztelhetett az addig számára ismeretlen pályán. Megérte a sok munka, ugyanis Bálint és csapata nemcsak megtalálta a motor ideális beállításait, de a teszten elért köridők alapján a lehető legpozitívabban várhatja az ESBK mostani versenyhétvégéjét.

2021-05-14-kovacs_balint3.JPG

„Nagyon fontos az, hogy nemrég voltam itt tesztelni, így egy olyan beállítással rendelkezünk, amire építhetünk az egész hétvégén. Ráadásul a köridőm is olyan szintre jutott, ami miatt igencsak optimista lehetek a navarrai folytatást illetően. Külön öröm a számomra, hogy ismét velünk van már a csapat telemetriása, Sinkó Laci, így az edzések előtt közösen ki tudjuk elemezni a jerezi versenyhétvége és a navarrai teszt adatait. Az egyik legfontosabb feladatom az lesz, hogy a rajtomon javítsak, ugyanis Jerezben egyik futamom előtt sem kaptam el jól a piros lámpák kialvását. Úgy tűnik, az időjárás is kedvez nekem, hiszen a csütörtöki eső után már nem várható több csapadék, így száraz versenyekre készülhetek. Természetesen szeretném megőrizni az első helyem összetettben, sőt, szeretném növelni a távolságot az üldözőimmel szemben” – jelentette ki Kovács Bálint.

Ebben a videóban be is mutatja a navarrai pályát a H-Moto Team versenyzője: 

Az ESBK pontversenyének állása – Open 1000 kategória:

  1. Kovács Bálint 50 pont
  2. Ville Valtonen (finn, BMW) 36 pont
  3. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 29 pont
  4. Francisco Alonso (spanyol, Kawasaki) 22 pont
  5. Marc Miralles (spanyol, BMW) 20 pont
  6. André Pires (portugál, Yamaha) 20 pont

Fotó: H-Moto Team 

Forrás: H-Moto Team

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316559990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása