Újabb versenyt kaszálhatnak el az F1-ben

Épphogy bejelentették, máris veszélybe került a Török Nagydíj, miután a brit kormány a vörös zónába sorolta Törökországot a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások részeként.

6-istanbul-sunday.jpg

Újabb fordulat várható a 2021-es Formula–1-es versenynaptár alakulásában alig néhány nappal azután, hogy megerősítették a Kanadai Nagydíj ellehetetlenülését, ezzel párhuzamosan pedig azt, hogy idén is ellátogat Törökországba a mezőny. Jelen állás szerint azonban a Török Nagydíj is veszélyben van, miután pénteki bejelentésében Grant Schapps közlekedési miniszter közölte, hogy az Ázsia nyugati részén fekvő, közel-keleti ország vörös besorolást kapott – írja a BBC.

Mivelhogy a csapatok nagy részének a főhadiszállása az Egyesült Királyságban található, a bajnokság tájékoztatása szerint már zajlik a helyzet feltérképezése, várhatóan napokon belül újabb tájékoztatás érkezik a június 11-13-i verseny sorsáról. Mint ismeretes, a rekordszámú, 23 versenyből álló versenynaptáron már az év elején változtatni kellett, ennek részeként az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat is elhalasztották – előbbi időpontját november 19-21. közé tűzték ki.

A portál megjegyzi, bizonytalan a Szingapúri, a Japán, a Mexikói és a Brazil Nagydíj helyzete is. Brazíliában és Mexikóban továbbra is magas a koronavírus-fertőzöttek száma, míg Tokióban és Oszakában – immár a negyedik hullám ostroma alatt – vészhelyzeti intézkedéseket vezettek be a járvány megfékezésére, így a Japánban megrendezendő nyári olimpia helyzete is kérdőjeles. Szingapúrban kedvezőek az adatok, ettől függetlenül homályos, hogy az utazási korlátozások lehetővé teszik-e majd a Formula–1 fogadását.

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Pirelli F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216525986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása