F1: Beváltja ígéretét a Mercedes – megvan, mikor tesztel Grosjean

Hét hónappal rémisztő bahreini bukása után ismét Formula–1-es autóba ül Romain Grosjean: a Francia Nagydíj utáni héten egy teljesen napon át körözhet a Mercedes 2019-es világbajnoki gépével a Paul Ricard-i pályán.

m266112.jpg

A tavaly novemberi Bahreini Nagydíjon elszenvedett balesete miatt kénytelen volt kihagyni F1-es pályafutása utolsó két versenyét Romain Grosjean, noha csodával határosan módon égési sérülésekkel megúszta azt. Balesete után Toto Wolff ígéretet tett Grosjeannak, hogy búcsúképpen vezetheti majd a Mercedes egyik, korábbi világbajnoki konstrukcióját – meg is tartotta a szép szót a brackley-i alakulat.

Szerdán reggel ennek megfelelően bejelentették, hogy napra pontosan 7 hónappal balesete után ülhet be Grosjean a Mercedes W10 volánja mögé – vagyis a Paul Ricard-i tesztre a Francia Nagydíj utáni kedden, június 29-én kerül sor. Két nappal korábban, a nagydíj napján pedig egy néhány körös bemutatót is tart a 2019-es világbajnoki autóval.

m266108.jpg

„Izgatott vagyok amiatt, hogy visszatérhetek egy F1-es autó volánja mögé!” – kommentálta a hírt Grosjean, aki még március 30-án a Mercedes főhadiszállásán járt, ahol az ilyenkor szokásos üléspróba mellett egy szimulátorozást is megejtett. – „Különleges lehetőség lesz ez számomra, valamint egy egyedülálló tapasztalat, hogy a Mercedes győztes autóját vezethetem.”

„Rendkívül hálás vagyok a Mercedesnek és Totónak a lehetőségért. Először, amikor hallottam ennek esélyéről, még a kórházban feküdtem, Toto pedig a média jelenlétében hívott meg. A hírek nagyon is felvidítottak. 2020-ban a járvány miatt az F1 nem versenyezhetett Franciaországban, így az, hogy a 2021-es Francia Nagydíjon vezethetek egy Mercedest, majd tesztelhetek is vele hazai pályán, különleges lesz. Már alig várom azt a napot” – tette hozzá az F1-es évei során tízszer is dobogóra álló francia.

m266110.jpg

A 35 éves versenyző az idei évtől az IndyCarban folytatja pályafutását, ám bahreini balesetére és családjára való tekintettel egyelőre az oválpályás fordulókon nem indul. Első két versenyét – Alabamában és St. Petersburgban – a 10., illetve a 13. helyen zárta a Dale Coyne Racing színeiben

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116522890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása