Folytathatja remek sorozatát a magyar motorversenyző

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

A H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint két napon keresztül tesztelt Navarrában, az ESBK következő versenyhétvégéjének helyszínén.

2021-05-03-kovacs_balint2.JPG

Ennél jobban nem is kezdhette volna a 2021-es idényt Kovács Bálint, ugyanis a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte a spanyol Superbike-bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. Bálint – aki idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával – remek szereplésével máris 14 pontos előnyre tett szert összetettben. A 19 éves motoros igencsak bizakodva várja a május 15-16-i navarrai folytatást. Mindez nem véletlen, hisz Bálint éppen Navarrában tesztelt két napon keresztül, és az ott elért köridők alapján a lehető legpozitívabban várhatja az ESBK következő versenyhétvégéjét.

2021-05-03-kovacs_balint3.JPG

„Miután ezelőtt sosem köröztem a navarrai aszfaltcsíkon, így a csapatommal egyeztetve részt vettünk egy kétnapos teszten. Miután itt lesz az ESBK következő versenyhétvégéje, fontos volt az, hogy ne a hivatalos szabadedzéseken kelljen megismernem a pályát, illetve ne ott keresgéljük a motor alapbeállításait. Utólag csak azt mondhatom, a lehető legjobb döntést hoztuk, ugyanis egyrészt az időjárás is kedvezett nekünk, másrészt sikerült egyre jobb és jobb köröket teljesítenem. Megvan a jó tempóm immár erre a pályára, ráadásul sikerült egy olyan beállítást találnunk, amire a körideimmel együtt már bőven alapozhatok majd nem egészen két hét múlva. Mondhatni, megtaláltuk a tökéletes alapot a folytatásra, a szabadedzéseken már csak a finomításokon lesz a hangsúly. A legjobb köridőm nagyon közel van a tavalyi dobogósok idejéhez, így nem titkolom, igencsak bizakodva várom a navarrai versenyhétvégét” – jelentette ki Kovács Bálint.

Ebben a videóban be is mutatja a navarrai pályát a H-Moto Team versenyzője: 

Az ESBK pontversenyének állása – Open 1000 kategória:

  1. Kovács Bálint 50 pont
  2. Ville Valtonen (finn, BMW) 36 pont
  3. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 29 pont
  4. Francisco Alonso (spanyol, Kawasaki) 22 pont
  5. Marc Miralles (spanyol, BMW) 20 pont
  6. André Pires (portugál, Yamaha) 20 pont

Fotó: H-Moto Team 

Forrás: H-Moto Team

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316520740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása