F1: Idén először zárt szabadedzést az élen Hamilton
Formula–1 2021: Portugál Nagydíj – 2. szabadedzés

Lewis Hamilton elsőségével folytatódott a Formula–1 portugáliai versenyhétvégéje. A nagyobb fennakadásokat ezúttal is megúszta a mezőny, ugyanez a kezdésről korántsem mondható el.

m265100.jpg

A tervezettnél mindegy tíz perccel később gördülhetett csak pályára a mezőny a Portugál Nagydíj második szabadedzésén, mivel fellazult egy csatornafedél, éppúgy, mint a tavalyi időmérő edzést megelőzően. A hiba elhárítása után hamar megkezdték a munkát a csapatok, viszont inkább kisebb, mint nagyobb hibákra akadt precedens, így még a sárga zászló is csak ritkán lendült, még a pályaelhagyások jelentették a legnagyobb problémát, ezeket azonban – összhangban a versenyigazgatói tájékoztatással – a köridők elvételével büntették.

Ettől függetlenül nem alakult minden sallangmentesen: Max Verstappennek például fékhiba miatt kellett kis időre a garázsba vonulnia. A holland nem sokkal később visszatérhetett a pályára a Red Bull-lal, ám ezúttal is csak megközelíteni tudta a Mercedeseket. Lewis Hamilton 1:19.837-es idejére már nem volt válasza senkinek, így a hétszeres és címvédő világbajnok 2021-ben először végzett az élen gyakorláson. Verstappen lett a második, míg az első edzésen leggyorsabb Valtteri Bottas a harmadik.

2ee1-8e95-e58e-49729cb3d326_aeb67a84395ffad2f2a5c5d1895562e4ddee8d62.jpg

Némi meglepetésre ezúttal Carlos Sainz ért oda a negyedik helyre a Ferrarival, de kiemelkedően muzsikáltak az Alpine-ok is, melyek Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal az ötödik-hatodik helyen zártak. Mögöttük Charles Leclerc (Ferrari), Daniel Ricciardo (McLaren), Lance Stroll (Aston Martin) és Sergio Pérez (Red Bull) tették teljessé az első tíz sorrendjét. A hétvégi program a harmadik szabadedzéssel folytatódik, amit magyar idő szerint 13 órától rendeznek, míg az időmérő edzésre 16 órától kerül sor.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Steve Etherington / LAT Images (Mercedes Media Database), XPB / James Moy Photography (Alpine F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7416518502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása