F1: Bejelentették, jönnek a kvalifikációs sprintversenyek

A hétfő késő délutáni órákban, miután az F1 Bizottság ülésén is zöld jelzést kapott, megerősítették, hogy idén három kvalifikációs sprintfutamot is rendeznek a Formula–1-ben.

26-sunday-imola.jpg

Már hetek óta tudni lehetett, hogy idén három versenyhétvégén is bemutatkozik a Formula–1 újítása. Hétfőn azonban a hivatalos bejelentés is megérkezett, miszerint zöld utat kaptak a kvalifikációs sprintversenyek az F1 Bizottság legutóbbi ülésén. Az új formátumot a Brit és az Olasz Nagydíj hétvégéjén, valamint egy, egyelőre megnevezésre váró és Európán kívüli helyszínen tesztelik majd.

Az érintett hétvégéken úgy alakul át a lebonyolítás, hogy az időmérő edzésre már pénteken sor kerül, az első szabadedzés után, majd szombaton a második szabadedzés és a 100 kilométeres, kötelező boxkiállás nélküli sprintfutam következik a programban – ez utóbbi határozza meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét. A Parc Fermé-szabályok viszont már a péntek kvalifikáció elején életbe lépnek, ezen öt lágy keverékű abroncs áll majd a csapatok rendelkezésére, míg a sprintversenyre a csapatok választhatnak szabadon két keveréket.

Az is eldőlt, hogy pontokat is osztanak a szombati futam alkalmával: a győztes három, a második és a harmadik helyezett pedig kettő, illetve egy pontot kap.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716513790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strelok93 2021.04.29. 14:06:14

Szerintem a pénteki időmérő fölösleges, egyszerűbb lenne ha a bajnoki tabella szerinti fordított rajrács határozná meg a felállást szombaton. Így legalább tényleg megmutatkoznának a versenyzői kvalitások....a Hamiltonocska vajon hanyadik körben esne ki miközben üldözi Verstappent a forgalomban.
Már csak abban reménykedem nem álló rajtos lesz.
(+Az hogy csak az első 3 kap pontot az nettó baromság, akkor már adjanak az első 10-nek pontokat, max fele annyit.....megint lenne legalább 0.5 pontos rendszer :))

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása