Formula–E: Újabb pole-t zsebelt be Valenciában a Mercedes
Formula–E 2020/2021: Valencia ePrix – 1. időmérő edzés

Nyck de Vries rajtbüntetése nélkül a legjobb háromból akár két pozíciót is a magáénak tudhatna a Mercedes, ám Stoffel Vandoorne pole pozíciója továbbra is érintetlen, még ha csak egy hajszállal is győzött a belga. A bajnokok felemásan kezdtek a Formula–E épített pályás hétvégéjén.

1-eps705_060326sb3_3195.jpg

FRISSÍTÉS: Egy órával a verseny kezdete előtt elvették Stoffel Vandoorne-tól a pole-t. A belga valamennyi idejét elvették, mivel nem a szabályoknak megfelelően jelölt abroncsokkal vett részt a kvalifikáción, ezzel a sor végére került.

Fennállása során először randevúzik épített pályán éles versenyhétvége keretében a Formula–E: a világbajnokság nyolcadik szezonjának harmadik hétvégéjét az elmúlt években már számos kollektív tesztnek otthont adó, a néhai kétszeres világbajnok motorversenyző Ricardo Tormo után elnevezett versenypályán.

Az első időmérő edzés pedig ismételten Stoffel Vandoorne elsőségét hozta, a belga így idén már másodjára rajtolhat az élről. A korábbi F1-es pilóta mindössze 28 ezreddel győzte le a regnáló bajnok Antonio Félix da Costát (DS Techeetah), míg mögötte a másik Mercedesszel Nyck de Vries végzett. Ő azonban csak a 8. rajtkockát foglalhatja el, mivel a római második verseny végén okozott balesetéért öthelyes rajtbüntetéssel sújtották őt.

Így Maximilian Günther (BMW), Alex Lynn (Mahindra) és Sébastien Buemi (Nissan e.dams) teszik teljessé az első öt sorrendjét. A Superpole-ba jutásért már a csoportkörök során is küzdelem folyt, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az első hat helyezett között alig több mint egy tizedmásodperc volt a különbség. Emiatt André Lotterer csak egy hajszállal csúszott csak le a hatodik helyről, de De Vries büntetése miatt így is a harmadik sorból indulhat Porschével.

Több kellemetlen meglepetésre is felfigyelhetünk az eredménylistára pillantva: például arra, hogy a bajnoki éllovas Sam Bird csak a 21. lett, de a másik Jaguarral Mitch Evans is csupán 18.-nak kvalifikált. A korábbi bajnokok közül Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) és Lucas di Grassi (Audi) is a megszokottnál jóval hátrébb végzett – a kétszeres bajnok francia a 13., a brazil pedig csak a 22. pozícióban végzett.

Az első valenciai verseny közép-európai idő szerint 15 órakor rajtol, az Eurosport 1 közvetíti élőben.

Az első verseny rajtsorrendje:

formula-e_2021_valencia_rgrid1.jpg

Fotó: Sam Bagnall / FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516511490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása