WTCR: Bejelentette első pilótáit a Zengő Motorsport

Hétfőn megnevezte első két versenyzőjét Zengő Zoltán csapata, mely idén nem kevesebb mint négy autóval indul a túraautó-világkupában.

05-mikel-azcona-and-jordi-gene-scaled.jpg

Az Audi, a Honda, a Hyundai és a Lynk & Co után, ötödik gyártóként a Cupra erősítette meg nevezését a WTCR 2021-es szezonjára. A WTCR sajtóirodájának hétfői tájékoztatásából kiderült, mind a négy Cuprát a Zengő Motorsport indítja, ami rekordmennyiségnek számít a csapat világbajnoki, illetve világkupás szereplésében.

Megnevezték a magyar gárda első két, külföldi versenyzőjét: Mikel Azcona marad, Jordi Gené pedig csatlakozik Zengő Zoltánékhoz. Azcona ezzel párhuzamosan a TCR Európa-kupában is teljes idényt fut majd a Volcano Motorsport színeiben – a spanyol a tavalyi szezont egy győzelemmel zárta, ami a Zengő Motorsport első sikere volt 2015 óta, míg Gené személyében egy háromszoros WTCC-futamgyőztest köszönthetünk.

A két spanyol versenyző mindemellett nemcsak a WTCR-ben, hanem az újonnan induló Pure ETCR-ben is a spanyol gyártót fogja képviselni, ahol a Cupra az új e-Racer modelljével lesz jelen.

Zengő Zoltán a bejelentés kapcsán kiemelte: a következő néhány hétben másik két versenyzőjüket is bemutatják. Célul azt tűzte ki, hogy csapata az egyéni és a csapatbajnoki összetettben is az első helyért szálljon harcba.

A túraautó-vk idei szezonja június 3-5. között, a Nürburgring Nordschleifén rajtol.

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616506396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása