Tim Gábor úgy érzi, felkészült 2021-re

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Tim Gábor 2020-ban az utolsó pillanatban, gyakorlás nélkül állt rajthoz a Swift Cup Europe-ban. 4 év kihagyás után tért vissza a pályaautózáshoz, de ez nem látszódott a teljesítményén: egész évben dominált, és végül megnyerte a bajnokságot. Idén a bajnoki cím megvédésére készül.

tim_hungaroring_7.jpg

A 2020-as szezon a pandémiás szigorítások miatt később indult, de a szervezők végig tudták vinni a bajnokságot, mely végül négy országba látogatott el, öt hétvége alatt összesen 14 versenyen feszültek egymásnak a pilóták. Tim Gábor hét futamon győzött és szinte minden versenyen dobogóra állt. A szezonzáró hazai hétvégéjén, a Hungaroringen biztosította be végül a bajnoki címet.

2021-ben már áprilisban elrajtol a sorozat, épp ott, ahol tavaly befejeződött: a Hungaroringen. Az első hétvégén, április 15-17. között összesen három versenyt rendeznek a Swift Cup Europe indulóinak. Ezúttal Tim már nem felkészülés nélkül áll rajthoz, hisz a verseny megelőző hetén egy egész tesztnapra volt lehetősége, hogy a téli szünet után visszarázódjon.

„Nagyon fontos volt, hogy lehetőséget kaptam visszaülni az autóba, rengeteg idő eltelt a szezonzáró óta és szükségem volt a kilométerekre. Már az első körökben éreztem, hogy ez az, ez hiányzott a tél folyamán! A tempó rögtön jó volt, és versenyszimulációk során is jobban tudtam figyelni a gumikra, mint tavaly. Köszönöm a csapatnak, szuper az autó idén is!” – kezdte összefoglalóját Tim.

tim_hungaroring_21.jpg

A bajnokság kezdetére várhatóan 25-30 pilóta érkezik, és sok új vetélytársat kap a 2020-as bajnok. „Természetesen figyeltem, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi mezőny, hogy fog változni idén. Biztos, hogy most én leszek a célkeresztben, engem akarnak majd elkapni. Ez így természetes. Minél nehezebb, keményebb és szorosabb lesz a bajnokság az jó a nézőknek, és jó nekem is, hisz a sorozat sportértéke csak tovább növekszik. A bajnoki címemet meg szeretném védeni, de tudom, ez nem lesz olyan könnyű. De rajtam nem fog múlni! Jó lenne új támogatókat is magam mögé állítani az esetleges sikerekkel, ezért plusz motivációval várom a szezont” – latolgatta az idei esélyeit a vanyarci pilóta

A Swift Cup Europe 2021-es szezonja tehát április 15-17. között elstartol a Hungaroringen, majd Ausztriába, Lengyelországba, Szlovákiába és Csehországba is ellátogat. A nemzetközi mezőny idén hat hétvégén küzd meg egymással.

A hungaroringi nyitóhétvége programja:

2021. április 15., csütörtök

  • 17:35: Szabadedzés

2021. április 16., péntek

  • 11:35: Időmérő edzés
  • 17:20: Első futam

2021. április 17., szombat

  • 9:55: Második futam
  • 16:35: Harmadik futam

A Swift Cup Europe 2021-es versenynaptára:

  • április 15-17.: Hungaroring (Mogyoród, Magyarország)
  • május 21-23.: Red Bull Ring (Spielberg, Ausztria)
  • június 11-13.: Salzburgring (Salzburg, Ausztria)
  • július 2-4.: Poznań (Poznań, Lengyelország)
  • augusztus 13-15.: Slovakiaring (Diósförgepatony, Szlovákia)
  • szeptember 3-5.: Brno Circuit (Brno, Csehország)

Fotó: Tim Gábor Média

Forrás: Bende Imre / Tim Gábor Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr316497098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása