MotoGP: Márquez bejelentette, visszatér Portimaóban

A hatszoros MotoGP-világbajnok közösségi oldalain közölte a jó hírt.

si202103171544_news.jpg

Szinte teljes egészében kihagyta a tavalyi szezont Marc Márquez, miután a szezonnyitó Spanyol Nagydíjon elszenvedett bukása után három műtéten is átesett felkarcsonttörése miatt. Ennek ellenére a mostani idény előtt felcsillant a remény a hatszoros világbajnok visszatérésére, de végül egy későbbi orvosi vizsgálat eredményéhez kötötték, mikor ülhet újra motorra versenykörülmények között.

Habár ezzel kapcsolatban április 12-én lehetett újabb fejleményre számítani, rendkívüli bejelentést tett közösségi oldalain Márquez: szombat reggel közölte, hogy a jövő hétvégi Portugál Nagydíjon, mintegy kilenchónapnyi kihagyást követően visszatér a Repsol Honda nyergébe. Távollétében Stefan Bradl helyettesítette a 28 éves spanyolt, legjobb eredményét a tavalyi Francia Nagydíjon érte el, amit a 8. helyen fejezett be.

„Nagyon boldog vagyok! Tegnap ellátogattam az orvosaimhoz, akik megadták a zöld jelzést, visszatérhetek a versenyzéshez” – újságolta Márquez. „Nehéz kilenc hónapon vagyok túl, bizonytalan pillanatokkal és viszontagságokkal, most viszont újra hódolhatok a szenvedélyemnek. Jövő héten látjuk egymást Portimaóban.”

Miután öccsét, Alex Márquezt egyetlen szezon után az LCR csapatához küldték, Pol Espargaro oldalán tér vissza a hatszoros világbajnok a Repsol Hondához. Két verseny után Johann Zarco vezeti az összetettet, miután mindkét katari viadalon a második helyen ért célba a Pramac Racing Ducatijával, őt holtversenyben követi a két futamgyőztes, vagyis a Yamaha gyári pilótái, Maverick Viñales és Fabio Quartararo.

Fotó: Dorna Sports / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616496416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása