WTCR: Tassi Attila maga mögé állítaná a Hondát

Mindent megtenne azért a szezon elején a Honda magyar versenyzője, hogy a csapatnál ne az argentin pilótákat, hanem őt támogassák az első néhány fordulót követően. 2021-es reményeiről beszélt Tassi Attila.

_r037873.jpg

Januárban jelentették be, hogy idén is a Honda versenyzőjeként indul a túraautó-világkupában a tavaly kétszer is dobogóra álló Tassi Attila. Az Eurosport Hungarynek nyilatkozva arról beszélt a 21 éves pilóta, hogy 2021-ben már a bajnoki címért szállna harcba. Ehhez óriási lendületet ad neki, hogy az aragóniai szezonzárón ő volt a leggyorsabb hondás, az utolsó versenyen a bajnoki címre sokáig esélyes Esteban Guerrierinél egy másodperccel autózott jobb köridőket, amíg el nem engedte őt.

„A leintés után az egész csapat nagyon megdicsért, még a csapatfőnök, René Münnich is gratulált. Jó volt így zárni a szezont. Tele vagyok hittel és motivációval; idén már a bajnoki címért szeretnék harcolni. Guerrieri az elmúlt két évben ott volt a legjobbak között, és ha egy pályán gyorsabb tudtam nála lenni, akkor ez máshol is sikerülhet, csak minden részletet össze kell raknom” – latolgatta Tassi, aki jelenleg teniszezéssel, majd futással fog készülni a – jelen állás szerint – júniusban kezdődő idényre.

_r038006.jpg

Ahhoz, hogy idén labdába rúghasson a bajnokság szempontjából, Tassi úgy látja, hogy a szezon elején kell különösen erősnek lennie, az elmúlt évek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, a WTCR-ben rendkívül hangsúlyossá vált a csapattaktikázás.

„Nagyon fontos lesz az első két hétvége, hiszen magam mögé kell állítanom a csapatot. Tavaly kicsit zavart, hogy már az év harmadik versenyén el kellett engednem Néstor Girolamit, de leginkább azzal tudom ezt megakadályozni, ha én leszek a legjobb Hondás rögtön az elején. Szeretném elérni, hogy idén ne az argentinok, hanem én legyek az a versenyző, akit az egész csapat támogat” – tette hozzá.

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816466114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása