Kezdődik az oltás a MotoGP-ben is, elfogadták Katar felajánlását

A Formula–1-gyel ellentétben a gyorsaságimotoros-világbajnokság szinte azonnal rábólintott a soron kívüli vakcinákra. Aki ott lesz Katarban és akarja, felveheti az oltást.

si202103111481_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Miközben a Formula–1 mezőnye Bahreinben készül az új szezonra, a motorversenyzés csúcskategóriája, a MotoGP Katarban kezdi az idényt, az első versenyt március 28-án rendezik, majd április 4-én egy újabbat, miután a koronavírus-járvány miatt az Amerikai és az Argentin Nagydíjat is elhalasztották. Az már biztos, hogy hermetikusan lezárják a teljes paddockot a szezon kezdetéig, a szezon előtti tesztek idejére, ezzel párhuzamosan viszont az oltásokat is megkezdik, a közel-keleti arab emírség ugyanis annyira jól áll átoltottságban, hogy a bajnokságnak is tud vakcinát biztosítani – írja a Dorna Sports közleménye alapján a Motorsport.com.

A kommüniké szerint a gyorsaságimotoros-vb utazó stábjából bárki oltakozhat, aki szeretne, növelve ezzel a koronavírussal szembeni védelmet. A koronavírus-járvány újabb és újabb mutánsai, hullámai ellenére remélik, hogy megrendezhetik a teljes szezon, noha a tengerentúli események esetében még lehet számítani változásokra. A felajánlásáért a MotoGP mezőnye mellett a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) és a Dorna is köszönetet mondott Katarnak.

Ugyanakkor a MotoGP-ben eddig is sikerült alacsonyan tartani a megbetegedések számát:

  • a versenyzők közül Valentino Rossi, Fabio Quartararo és Iker Leucona kapta el a koronavírust,
  • a Gresini Racing alapítója, Fausto Gresini azonban az előző hónapban a COVID-19 következtében hunyt el, aki korábban kétszer is világbajnoki címet a 125 köbcentiméteres kategóriában.

Hasonlóan nagylelkű felajánlást tett az F1-nek Bahrein, a száguldó cirkuszban az eleinte ezzel ellentétes kommunikációja ellenére szintén megkezdték a vakcinációt. Olasz lapértesülések szerint a Mercedes számos csapattagját és a Ferrari személyzetének 90%-át is beoltják a szezonnyitóig, Kym Illman ausztrál fotós és a Formula–2-ben versenyző Felipe Drugovich a szahíri pályához közeli kórházban megkapta az oltás első dózisát.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9516458790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása