F1: A Mercedes és a Ferrari is él az oltás lehetőségével Bahreinben

Olasz lapértesülések szerint a Mercedes és a Ferrari is rábólintott Bahrein vakcinafelajánlására, egy ismert fotós már meg is kapta az oltóanyag első dózisát.

20090-f1-tuscan-gp-sunday.jpg

Az előző hónap végén jelentették be, hogy a szezon előtti tesztnek és a szezonnyitónak otthont adó bahreini pálya hajlandó beoltani a Formula–1-es mezőnyt és személyzetet, még a 2021-es idény kezdete előtt. Az F1 szóvivője – Stefano Domenicali korábbi kijelentését megismételve – kategorikusan kizárta, hogy élnének a lehetőséggel, mondván, nem akarnak a sorban a koronavírus szempontjából sokkal veszélyeztetettebb idősek és/vagy krónikus betegek elé tolakodni.

Ám úgy tűnik, fordulópont állt be a vakcinakérdésben, azok után ugyanis, hogy a helyszínre utazó fotós, Kym Illman az Instagramon bejelentette, megkapta az oltás első dózisát, az olasz La Gazzetta dello Sport kiderítette, a Mercedes és a Ferrari is örömmel fogadja el a szahíri helyszín felajánlását. A két istálló úton lévő alkalmazottai közül többen is fel fogják venni önkéntes alapon a Pfizer-BioNTech oltóanyagának mindkét adagját a március 28-i idénynyitó előtt.

m256890.jpg

Úgy tudni, mielőtt a Ferrari igent mondott volna Bahrein ajánlatára, felvette a kapcsolatot Emilia-Romagna tartomány egészségügyi hatóságaival. Az olasz sportnapilap értesülései szerint nagyjából 100-an jutnak így vakcinához az F1-ben a pályához közeli kórházban. Valószínű azonban, hogy a Ferrari versenyzői közül csak Carlos Sainz fog oltakozni, mivel Charles Leclerc januárban átesett a koronavíruson, így néhány hónapig erejéig természetes védettséget élvez.

A hónap végi Bahreini Nagydíjra pedig szigorú feltételek mellett, de fogadnak nézőket, azonban folyamatosan maszkot kell viselniük, továbbá jegyvásárlásnál igazolniuk kell, hogy valamilyen módon védettek a koronavírussal szemben.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office, Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2016456502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása