F1: Meghosszabbították a Pirelli szerződését

Egy évvel megtoldotta a Pirelli F1-es szerződését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ehhez még pályáznia sem kellett a gumigyártónak.

2-istanbul-sunday.jpg

2011 óta, tehát tíz éve a Formula–1 hivatalos gumibeszállítója a Pirelli. Az olasz-kínai gumicég valamennyi alkalommal megnyerte az FIA által háromévente kiírt tendert, a legutóbbit 2018-ban. A Pirelli új F1-es szerződése eddig a 2020 és 2023 közötti időszakra szólt, ám akkor még úgy volt, hogy már 2021-ben átállnak a királykategóriában a nagyobb, 18 colos kerekekre.

A koronavírus-járvány tavalyi megjelenésével azonban a legtöbb szabállyal együtt az új abroncsok érkezését is elhalasztották egy évvel. Erre való tekintettel a Pirelli elfogadta az egyéves szerződéshosszabbítást, amit a Nemzetközi Automobil Szövetséggel közösen ajánlott fel az F1 – írja közleményében a gumibeszállító.

Ennek értelmében 2024 végéig a Pirelli marad a Formula–1 gumipartnere. A hosszabbítás kapcsán a Formula–1 újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali elmondta, „büszkék a Pirellivel folytatott együttműködésükre, és hálásak nekik, amiért konstruktív hozzáállást tanúsították az ütemezés módosításánál”. Jean Todt, az FIA elnöke szintén köszönetet mondott a Pirellinek rugalmasságáért, a szerződés megtoldását pedig szükségszerű lépésnek nevezte.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016451934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása