Szimulátorbajnokságot indít a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség

Egymillió forint lesz a fődíj.

i1guoe1894qpo.jpg

A Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) közleményéből kiderül, hogy a virtuális versenysorozatba 14 és 40 éves kor közötti indulók nevezhetnek, a futamokat pedig online élőben, felvételről pedig televíziós csatornákon is lehet majd követni – írja az MTI.

A HUMDA SIM LIGA elnevezésű bajnokság fordulóit ezen a héten, a jövő héten, valamint március 15. és 20. között rendezik meg, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport-partnere, a Gran Turismo Sport platformján. Nevezni ingyen, a raceonlinehungary.net weboldalon lehet, az első forduló jelentkezési határideje: csütörtök 20 óra.

A HUMDA közleménye szerint a győztes egymillió forintos díjazásban részesül, az ügynökség célja pedig az, hogy felkutassa azokat a fiatalokat, akik a szimulátorból át tudnak ülni egy valódi versenyautóba.

Az e-sport komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé. Minden fiatalt arra bíztatok, hogy induljon el a szimulátor-bajnokságunkon, hiszen ez kiugrási lehetőséget is jelenthet számukra

– idézte a közlemény Weingartner Balázst, a HUMDA elnök-vezérigazgatóját.

Fotó: Gran Turismo (A nyitókép illusztráció.)

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516449762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása