Sokaknak lesújtó hírt közölt az autósport jövőjéről az F1 világbajnoka

Jenson Button határozottan állítja, hogy az autósportban az elektromosságé a jövő, a benzines autók ideje pedig 10 éven belül lejár.

60034_formula_one_round_eleven_belgium.jpg

Sorakoznak a Formula–1-es világbajnokok az idén induló elektromos tereprali-sorozatban, ám amíg Lewis Hamilton és Nico Rosberg „csak” csapattulajdonosként lesznek jelen, saját csapata, a JBXE színeiben Jenson Button versenyzőként is indul az Extreme–E-ben. Az áprilisban kezdődő szezonban a mezőny olyan helyszíneket érint, melyeken jelentős pusztításokat végzett a klímaváltozás.

A 2009-es világbajnok számára egyértelmű, hogy a jövőben elektromos formára vált az autóversenyzés is, erről a BBC-nek adott interjújában beszélt. „Ami a közúti autók illeti, az Egyesült Királyságban egy évtized múlva már nem lehetőséged benzines autót vásárolni” – nyilatkozta a brit. – „Az autósport minden formája elektromos lesz a jövőben.”

„Szülőként sokkal inkább gondolsz a jövőre, arra, hogyan nőnek fel a gyerekeink, milyen világot hagyunk itt nekik. Igen, ez egy nagyon különleges kategória, a benne dolgozók pedig sokat tesznek azért, hogy terjesszék a felelősségtudatot. Egymagam nem tudom megváltani a világot, de próbálom kivenni belőle részemet, és figyelni a problémáinkra” – tette hozzá Button, akinek nemrégiben született meg a második gyermeke.

Amellett, hogy családjával és Extreme–E-csapatával foglalkozik, Button nemrégiben a Williams tanácsadói szerepét is elvállalta, ezzel visszatérve első Formula–1-es csapatához.

Fotó: Honda Motor Europe

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5716418814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása