Megint csapatot vált Schumacher fia az F3-ban

A futamgyőztes korábbi Formula–1-es versenyző Ralf Schumacher fia idén is a Formula–3-ban fog versenyezni.

david_schumacher_carlin_buzz_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Miközben Mick Schumacher 2021-ben már a Formula–1-ben mutatkozik be, unokatestvére, David Schumacher újabb évet fog tölteni a Formula–3-ban. Pénteken arra is fény derült, hogy Ralf Schumacher fia és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher unokaöccse a Trident színeiben vág neki második teljes szezonjának a sorozatban, melyben ez lesz a negyedik csapata.

Először 2019-ben állt rajthoz az F3-ban a 19 éves német, akkor a Campos Racing beugrójaként mutatkozhatott be. A tavalyi évet aztán a Charouz Racing System színeiben kezdte, évközben viszont a Carlinhoz igazolt, ám az átigazolás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így pont nélkül marad Schumacher az év végi elszámolásnál, a 28. helyen rangsorolták a tabellán.

„Felvillanyoz, hogy a Tridenttel versenyezhetek idén, szerintem tökéletesek az esélyeink” – fogalmazott Schumacher új csapata közleményében, nem is indokolatlan optimizmussal, hiszen a Trident második lett tavaly a csapatok között Lirim Zendelli, David Beckmann és Olli Caldwell hármasával.

„Remek munkát végzett eddig a csapat, az autó lenyűgöző volt a barcelonai és a jerezi teszteken, várom már a szezon kezdetét. Érzem, hogy a csapatnál óriási szenvedéllyel teszek azt, amit, jók a megérzéseim ezzel az évvel kapcsolatban” – tette hozzá a német, aki nemzetközi szinten még a Regionális Formula Európa-bajnokságban szerepelt jól, amit 2019-ben a negyedik helyen zárt.

Schumacher csapattársait később jelenti be a Trident. Mostanában nem az olasz csapat az egyetlen, mely egy vagy több versenyzőjének kilétét is felfedte: a HWA-nál megerősítették Oliver Rasmussen és Rafael Villagomez szerződtetését, a dán és a mexikói Matteo Nannini mellé csatlakoznak, míg alapítója és tulajdonosa, Adrian Campos hirtelen halála óta első igazolásait jelentette be a Campos Racing. A spanyol csapatnál F3-as felállásában idén Tóth László tavalyi csapattársa, a Formula Renault Európa-kupából érkező Lorenzo Colombo, valamint Amaury Cordeel fognak vezetni.

Így fest jelenleg a Formula–3 2021-es mezőnye:

  • Prema Racing: Dennis Hauger (norvég, #1), Arthur Leclerc (monacói, #2), Olli Caldwell (brit, #3)
  • Trident: ???, ???, David Schumacher (német, #6)
  • ART Grand Prix: Frederik Vesti (dán, #7), Alekszandr Szmoljar (orosz, #8), Juan Manuel Correa (amerikai, #9)
  • Hitech Grand Prix: Jak Crawford (amerikai, #10), Ivasza Ajumu (japán, #11), Roman Staněk (cseh, #12)
  • HWA Racelab: Matteo Nannini (olasz, #14), Oliver Rasmussen (dán, #15), Rafael Villagomez (mexikói, #16)
  • MP Motorsport: ???, ???, ???
  • Campos Racing: ???, Lorenzo Colombo (olasz, #21), Amaury Cordeel (belga, #22)
  • Carlin Buzz Racing: Jonny Edgar (brit, #23), ???, ???
  • Jenzer Motorsport: Calan Williams (ausztrál, #26), Pierre-Louis Chovet (francia, #27), ???
  • Charouz Racing System: ???, ???, ???

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316417350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása