Ismét felbukkan a Mercedes a DTM-ben

2018-as kihátrálása után „visszatér” a német sorozatba a Mercedes, a stuttgartiak négy-öt autóval számolnak idén.

dtm-1604672257.jpg

Tekintve, hogy az idei évtől átáll a GT3-as szabályrendszerre a német túraautó-bajnokság, és így a sorozatban kizárólag privát csapatok indulhatnak, visszatérésről nemigen beszélhetünk, viszont mindenképpen pozitívumként említendő, hogy 2021-ben újra láthatunk Mercedeseket a DTM-ben. A Motorsport.com információi szerint a stuttgarti márka nemcsak alkatrészekkel és gyári versenyzőkkel, hanem anyagi támogatás formájában is segítheti az AMG GT3-mal induló csapatokat.

Ezzel a Mercedes 2018-as kiszállása óta először ütheti bele az orrát a DTM-be, így az Audival és a BMW-vel újra összeáll a német trió, mely éveken keresztül meghatározta a mezőny összetételét. Negyedik márkaként pedig a Ferrari is megjelenik a rajtrácson a Red Bull és az AF Corse együttműködésének köszönhetően – színeikben Alexander Albon és Nick Cassidy, valamint Liam Lawson is indult a szériában.

A Mercedes korábban már bejelentette GT3-as és GT4-es versenyzőit Maximilian Buhk, Maro Engel, a születésnapját épp ma ünneplő Maximilian Götz, Jules Gounon, Thomas Jager, Daniel Juncadella, Raffaele Marciello és Luca Stolz személyében. A német gyártó négy-öt AMG GT3 indulására számít, noha eddig csak a GruppeM csapata jelezte, hogy egy Mercedesszel részt kíván venni.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616416148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása