Az F1 előszobájában folytatja a Sauber francia szupertehetsége

2021-ben a Formula–2-ben folytatja az első F3-as idényében kis híján bajnokságot nyerő Théo Pourchaire.

theo_pourchaire_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited_1.JPG

Théo Pourchaire volt a tavalyi Formula–3-as szezon egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése, a második Red Bull Ring-i hétvégén ugyanis a sorozat történetének legfiatalabb győztesévé avanzsált, az év végére pedig meghatározó szereplője lett a bajnokságért vívott küzdelemnek. Végül mindössze három ponttal kapott ki a bajnok Oscar Piastritól, viszont az ausztrállal együtt Pourchaire is a Formula–2-ben fog versenyezni idén, miután hétfőn bejelentette előléptetését az ART Grand Prix.

A Sauber Academy ifjonca 2020 utolsó F2-es futamán rajthoz állt, ezzel ugyan minden idők legfiatalabb indulója lett, az ütőképesnek nem éppen mondható HWA-val két 18. hely volt a legjobb eredménye Bahreinben. Hogy ki lesz a csapattársa, azt nem erősítette meg az ART Grand Prix, de valószínűsíthető, hogy újabb évet kap a csapatnál Christian Lundgaard, aki tavaly két győzelmet szerzett az F1 nevelőszériájában.

„Nagyon örülök annak, hogy az ART Grand Prix-vel folytathatom, hiszen tőlük kaptam lehetőséget arra, hogy az F3-ban versenyezzek tavaly, most pedig a Formula–1 kapujába, vagyis az F2-be kerültem. A céljaim semmit sem változtak, továbbra is a legjobbra törekszem. Valószínűleg én leszek idén a legfiatalabb a Formula–2-ben, így természetesen annyi tapasztalatot szeretnék gyűjteni, amennyit csak lehet, továbbá fejlődni a szezon során” – nyilatkozta Pourchaire, köszönetet mondva csapata mellett a Sauber Academynek, támogatóinak és a családjának.

„Théo fejlődése figyelemreméltó, amióta bemutatkozott. F4-es bajnok lett 2019-ben, tavaly ezüstérmes az F3-ban, a végeredményen túl pedig lenyűgözte a csapatot azzal, hogy így tudott fejlődni egy ennyire versenyképes mezőnyben” – beszélt elismerősen versenyzőjéről Sebastien Philippe, az ART Grand Prix csapatvezetője. – „Semmi keresnivalója nem lett volna még egy évig az F2-ban, számára az F2 együttműködésünk következő logikus lépése. Ez egy komolyabb szintugrást jelent, de biztosra veszem, hogy tehetsége, elszántsága és tanulási szomja mellett sikeresen teljesíti majd.”

Így fest jelenleg a Formula–2 2021-es mezőnye:

  • Prema Racing: Robert Svarcman (orosz, #1), Oscar Piastri (ausztrál, #2)
  • UNI-Virtuosi Racing: ???, Felipe Drugovich (brazil, #4)
  • Carlin: ???, Jehan Daruvala (indiai, #6)
  • Hitech Grand Prix: Liam Lawson (új-zélandi, #7), Jüri Vips (észt, #8)
  • ART Grand Prix: ???, Théo Pourchaire (francia, #10)
  • MP Motorsport: ???, Lirim Zendelli (német, #12)
  • Charouz Racing System: ???, ???
  • DAMS: ???, Marcus Armstrong (új-zélandi, #17)
  • Campos Racing: Ralph Boschung (svájci, #20), ???
  • HWA Racelab: Matteo Nannini (olasz, #22), Alessio Deledda (olasz, #23)
  • Trident: ???, ???

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516402410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása